Aile ‘Bodrum olmaz’ dedi, Alpay son yolculuğuna Ankara’dan uğurlandı

Alpay’ın Bodrum’da defnedileceğini açıklayan 36 yıllık hayat arkadaşı Gizem Pekiner sanatçının cenazesinin ailesi tarafından Ankara’ya götürülmesine tepki gösterdi.

Kültür Sanat 16 Ekim 2026

tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk pop müziğinin usta isimlerinden Alpay’ın cenazesinin nerede defnedileceği tartışma yarattı. Sanatçının 36 yıllık hayat arkadaşı Gizem Pekiner ve menajeri Halil Kara cenaze töreninin Bodrum’da yapılacağını belirtirken Alpay’ın resmi eşi Bilge Nazikioğlu ve çocukları sanatçının Ankara’da toprağa verilmesine karar verdi.

Alpay Ankara Bilkent Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle namazının ardından düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Konuyla ilgili Hakan Kanburoğlu’na konuşan menajer Halil Kara “Gizem Pekiner 1990 yılından bu güne hayat arkadaşı. Fakat Alpay abim resmi olarak daha boşanmadığı için cenaze defini resmi olarak aileye kaldı” ifadelerini kullandı.

Alpay’ın Bodrum’u çok sevdiğini ve orada defnedilmeyi vasiyet ettiğini dile getiren Gizem Pekiner olayla ilgili şöyle dedi:

“Ben cenazeye katılamayacağım, çünkü hiç iyi değilim. Kızı (Zeynep Nazikioğlu) öyle yapmayı arzu etti, muhatap olmak istemedim. Mezar yeri bile açılmıştı ama maalesef böyle bir saygısızlıkla karşılaştım. Alpay’ın bana ayrıca vasiyeti vardı, ‘Simsiyah giyinip süslenip püslenip geleceksin mezarımın başına, benimle konuşacaksın’ derdi. Ben onları yapacağım ama şimdi değil.”

Konuyla ilgili Alpay’ın menajeri Halil Kara da ”Gizem Pekiner 1990 yılından bugüne hayat arkadaşı. Fakat Alpay Abim resmi olarak daha boşanmadığı için cenaze defini resmi olarak aileye kaldı.” diye konuştu.

Gizem Pekiner’in açıklamalarının ardından Alpay’ın resmi eşi Bilge Nazikioğlu, kızı Zeynep Nazikioğlu ve oğlu Tuluğ Nazikioğlu ortak bir açıklama yayımladı.

Eşi Bilge Nazikioğlu ve çocukları Tuluğ ve Zeynep Nazikoğlu şöyle konuştu: 

“Bu acılı günümüzde büyük bir değerimizi, bir tanemizi layığıyla uğurlamak dışında bir gündem yaratmaya çalışmanın ve gerçek dışı beyanların ne kadar yakışıksız olduğu ortadadir. Her şeyden önce onun değerli hatırasına ve ozel hayatinin mahremiyetine gosterdigi bunca yıllık özene saygısızlıktir.

Sevgili eşim ve biricik babamız harika bir ömür yaşadı ve yaşattı. Çok sevdi, çok sevildi. Onunla hep gurur duyduk, hep gurur duyacağız.”

Zeynep Nazikioğlu ”Acımızı yaşamak ve babamızı uğurlamak istiyoruz. Başka bir şeyle ilgilenmiyoruz.” diyerek mevcut tartışmalarla ilgili son noktayı koydu. 

Alpay’ın özel hayatı da cenaze tartışmasıyla yeniden gündeme geldi. Sanatçı hayatı boyunca dört evlilik yaptı. İlk eşi Aysun Oğuzutku’dan Tuluğ adında bir oğlu, ikinci eşi Dikmen Kirivak’tan ise Çağla adında bir kızı oldu. Üçüncü evliliğini Feyza Nazikioğlu ile yapan Alpay son olarak Bilge Nazikioğlu ile evlendi. Çiftin Zeynep adında bir kızları var.

Alpay ile Bilge Nazikioğlu’nun uzun yıllardır ayrı yaşadığı ancak evliliklerini resmen sonlandırmadığı belirtildi.

Alpay’ın mal varlığına ilişkin de konuşan Gizem Pekiner, miras konusunda herhangi bir beklentisinin olmadığını söyledi. Pekiner, sanatçının mal varlığıyla ilgili bazı işlemler yaptığını öne sürerken, geride kalan mülkler ve gelirler hakkında da açıklamalarda bulundu. Pekiner ”Miras gibi bir beklentim yok.” dedi. 

Öte yandan usta sanatçının yıllardır hayalini kurduğu veda konseri için hazırlıklar yapılmış, sahnede görmek istediği isimlerle görüşmelere başlanmıştı. Menajeri Halil Kara, Alpay’ın gerçekleşemeyen son arzusunu anlattı.

Türk pop müziğinin unutulmaz isimlerinden Alpay tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında yaşamını yitirdi. “Fabrika Kızı” ve “Eylül’de Gel” gibi şarkılarıyla geniş kitlelerin sevgisini kazanan sanatçı, müzik kariyerine bir veda konseriyle nokta koymak istiyordu. Ancak sağlık sorunları nedeniyle ertelenen konser Alpay’ın hayalleri arasında kaldı.

Sözcü’den Hakan Kanburoğlu’na konuşan Alpay’ın menajeri Halil Kara, usta sanatçının veda konseri için yapılan hazırlıkları ve sahnede görmek istediği isimleri anlattı.

Menajer Halil Kara, Alpay’ın jübile konseri için ön hazırlıkların yapıldığını, sunucularla görüşüldüğünü ve Caddebostan Kültür Merkezi’nin konser mekânı olarak değerlendirildiğini söyledi.

Kara, “Alpay’ın jübile konseri için ön hazırlıkları yapmıştık. Sunucularla da görüşmüştük. Konser yeri olarak Caddebostan Kültür Merkezi’yle görüşmeler yapmıştık. Veda Vefa konserine katılacak sanatçıların bazılarıyla iletişime geçmiştik. Alpay abimin isteği bu yöndeydi. Ortalama 12 sanatçı olmasını planlamıştık” dedi.

Hazırlık sürecinde Burhan Şeşen’in de destek verdiğini belirten Kara, bazı sanatçıların programları nedeniyle konsere katılamayacağını bildirdiğini, başka isimlerden de katılmak için kendilerine ulaşanlar olduğunu aktardı.

Öte yandan İzzet Öz konserde Alpay’ın belgeselini sunması için teklif aldığını ve bu teklifi kabul ettiğini doğruladı.

Halil Kara’nın açıklamasındaki en dikkat çekici ayrıntı ise Alpay’ın sahnede görmek istediği isimlerden biri oldu. Usta sanatçının Tarkan’ın şarkı söylemese bile yanında bulunmasını istediğini belirten Kara bu arzunun Alpay için ne kadar önemli olduğunu şu sözlerle anlattı:

“Alpay veda vefa konseri için bir diğer hayali ise Tarkan’ın şarkı söylemese bile sahnede yanında olmasıydı. ‘Bu benim en büyük hayalim’ demişti. Fakat Alpay’ın rahatsızlığı sebebiyle konser ertelenmek zorunda kaldı.”

Menajer Halil Kara, açıklamasında sanat dünyasının usta isimlerine hayattayken gereken saygı ve desteğin gösterilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Kara “Ne olursa olsun, ülkemizin duayen çınarları, unutulmazları vardır. Onlara yaşarken gereken desteği, saygıyı, değeri vermemiz gerekiyor. Yaşarken sanat camiası, basın o değerleri kaybedince olmamalı. Bunu yıllardır söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Alpay’ın cuma namazından sonra Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde kılınan cenaze namazına ailesi, yakınları ve sevenlerinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam katıldı.

Alpay Nazikioğlu’nun cenazesi daha sonra Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki aile kabristanında defnedildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.