AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan partisinin 2028 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rekor oyla yeniden seçtireceğini, İzmir'in Cumhur İttifakı'nın kalesi haline geldiğini öne sürdü.
AK Parti Buca İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Eyyüp Kadir İnan teşkilatın 2028 seçimlerinde Erdoğan’ı rekor oyla cumhurbaşkanı seçeceğini söyledi. İnan partisini hedef alanlara ve İsrail’e karşı gereken cevabın sandıkta verileceğini savundu.
İzmir’deki teşkilat çalışmalarına değinen İnan “Bugün AK Parti, Ege’nin incisi ve İzmir Cumhur İttifakı’nın kalesi pozisyonuna gelmiştir. Bu sizin başarınızdır” ifadelerini kullandı. Konuşmasında Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki isimleri de eleştiren İnan partisinin teşkilatında ayrışmaya izin vermeyeceklerini belirtti.
İzmir’deki sorunların çözümü için çalışmalar yürütüleceğini söyleyen İnan 25 yıllık meselelerin 2,5 yıl içinde çözüme kavuşturulacağını öne sürdü. Buca ve İzmir’deki sokakların yeşil alanlara, aydınlığa ve millet bahçelerine kavuşacağını söyledi.
İnan büyükşehir ve ilçe belediye meclisi üyelerine de seslenerek İstanbul ve rüşvet üzerinden siyaset yapmak yerine İzmir’in sorunlarına odaklanmaları gerektiğini savundu. Farklı siyasi partilerden isimleri kucaklayacaklarını belirten İnan “Tek bir şartımız var: İzmir merkezli siyaset yapsınlar” dedi.