ABD’de TikTok’u yasaklayan ilk eyalet Montana oldu

ABD'de Montana Valisi, 1 Ocak 2024'ten itibaren eyalet sınırları içinde TikTok'u yasaklayan kararı imzaladı. Ülkede 150 milyondan fazla kullanıcısı bulunan TikTok, uzun zamandır eriştiği veriler ve bu veriler üzerindeki etkisi nedeniyle yoğun eleştiri altında.

Bilim Teknoloji 19 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Tüm dünyanın derdi: TikTok'u ne yapacağız?

Popülerliği arttıkça veri güvenliği konusunda yarattığı tehdit de o ölçüde tartışılan Çinli sosyal medya platformu TikTok’a dair ABD’deki ilk ‘tümden yasaklama’ geldi.

Montana Valisi Greg Gianforte, veri güvenliğinin tehlikede olması gerekçesiyle TikTok’un kullanımını yasaklayan yasayı imzaladı. Bu ABD’deki ilk yasaklama oldu. Bunun uygulanması, eyalet sınırları içinde Google ve Apple’ın uygulama mağazalarının TikTok’u sunmasının yasadışı hale getirilmesiyle sağlanacak. Halihazırda telefonunda bu uygulama olan, ya da telefonuna bu uygulamayı farklı yöntemlerle yükleyip kullananlara herhangi bir yaptırım uygulanamayacak.

Montana Valisi, “Montalalıların kişisel ve özel verilerini Çin Komünist Partisi’nden korumak için TikTok’u Montana’da yasaklıyorum” Tweet’iyle kararı duyurdu.

Yasak, 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek.

TikTok’un ABD’de 150 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. TikTok’un çeşitli ülkelerde, resmi kurumlarda yasaklanmasına gerekçe olarak, Çin hükümetinin platform üzerindeki etkisi ve elde edilen verilerin kullanılmasına ilişkin endişeler gösteriliyor. Çin merkezli ByteDance ise bu endişeleri yalanlıyor.

TikTok videosu çekmek isterken atladığı kanalda öldüTikTok videosu çekmek isterken atladığı kanalda öldü

Soykırımda yaşadıklarını kitap ve film yerine TikTok'ta anlatıyorSoykırımda yaşadıklarını kitap ve film yerine TikTok’ta anlatıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.