Amazon yapay zekaya yatırım için yapay zeka asistanı Alexa’da yüzlerce kişiyi işten çıkardı

Amazon, dünyada yarım milyardan fazla eve giren yapay zeka asistanı Alexa birimindeki bazı çalışanlarının işine son verildiğini açıkladı. Yapay zekaya yapılan yatırımlar nedeniyle alınan kararla yüzlerce kişinin işsiz kaldığı belirtiliyor.

Bilim Teknoloji 19 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Amazon'dan yapılan açıklamaya göre, müşteriler dünyada yarım milyardan fazla Alexa ile her saat on milyonlarca kez etkileşime giriyor.

ABD’li teknoloji devi Amazon’dan yapılan açıklamada, yapay zekaya yapılan yatırımlar yüzünden yapay zeka asistanı Alexa biriminde “birkaç yüz” kişinin işten çıkarıldığını açıkladı. Alexa ile kaydedilen ilerlemenin cesaretlendirici olduğu belirtilerek müşterilerin evlerindeki yarım milyardan fazla cihazla Alexa ile her saat on milyonlarca kez etkileşime girdiği aktarıldı.

Üretken yapay zekaya yapılan yatırımlara işaret edilen açıklamada, şirketin çabalarının bir kısmının iş öncelikleri ve müşterilerin önem verdiği konular doğrultusunda değiştirildiği kaydedildi. Açıklamada, bu değişikliklerin bazı girişimlerin durdurulması ve bazı çalışanların rollerine son verilmesiyle sonuçlandığı dile getirilerek işten çıkarılan çalışanlara katkılarından dolayı teşekkür edildi.

OECD: Çalışanların beşte üçünü işini yapay zeka kaptırma endişesi sardıOECD: Çalışanların beşte üçünü işini yapay zeka kaptırma endişesi sardı

Bu kararın verilmesi zor olsa da Alexa’nın geleceğinin iyimser olunduğu vurgulanan açıklamada, “Alexa, ilerledikçe işimizin önemli bir parçası olmaya devam ediyor ve vizyonumuzu gerçekleştirmek için yatırım ve yenilik yapmaya devam edeceğiz” denildi.

Hafta başında da Amazon’un oyun biriminde 180’den fazla kişinin işine son verildiği ve bazı bölümlerin kapatıldığı belirtilmişti.

Apple ve Amazon'un yıllık cirosu Türkiye'nin milli gelirini aştıApple ve Amazon’un yıllık cirosu Türkiye’nin milli gelirini aştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.