Amerika’daki bilim yarışmasından bronz madalyayla döndü

Amerika’da Rice Üniversitesi işbirliği ile organize edilen Copernicus Dünya Finalinde Türkiye’yi temsil eden 7. Sınıf öğrencisi Bulut Çakır “Fizik ve Astronomi” alanında bronz madalya aldı.

Bilim Teknoloji 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

8-14 Ocak’ta Amerika’da, Houston’da Rice Üniversitesi işbirliğiyle Copernicus Bilim Olimpiyatları düzenlenmişti. Copernicus’un Dünya Finalinde “fizik ve astronomi” dalında Türkiye’yi 7. sınıf öğrencisi Bulut Çakır, “doğa bilimleri” dalında da 5. sınıf öğrencisi Yusuf Rüzgar Karamanlı temsil etmişti.
Ve Bulut Çakır “Fizik ve Astronomi” alanında bu bilim olimpiyatında bronz madalya aldı. Eskişehirli öğrenci dünya finalinde Türk bayrağını başarıyla taşımanın gururunu yaşadı. Öğrenciler Copernicus Bilim Olimpiyatlarının ardından İngilizce dil becerilerini de göstererek ortak atölyelere de katıldı. Eskişehirli öğrenciler Houston’da Doğa Bilimleri Müzesi ve NASA’yı ziyaret ederek unutulmaz da deneyim yaşadılar.

Liseliler, kuantum fiziğini lisansüstü fizik öğrencilerinden daha iyi anlayabilir mi? Cevap evetLiseliler, kuantum fiziğini lisansüstü fizik öğrencilerinden daha iyi anlayabilir mi? Cevap evet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.