Apple pilinizi korumanın yolunu öğretecek: Yeni hedef yüzde 80 şarj

iPhone 15'le beraber yeni bir özellik kullanıcılara sunulacak ve bu özellik pil ömrünün uzatılmasını sağlayacak. İsteyen kullanıcılar artık pili tamamen doldurmak yerine yüzde 80'e kadar şarj edebilecek. Bu da yüzde 80 sonrası şarjda oluşan ve pil ömrünü azaltan ısınmayı önleyecek.

Bilim Teknoloji 21 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Apple’ın son cep telefonu modeli iPhone 15, serinin en gelişmiş telefonu olmakla beraber, kullanıcılara sunduğu imkânla da bir ilk olacak.

Telefonların pil ömrünü artırmanın yolunu arayan Apple mühendisleri, iPhone 15’le yeni bir özellik sunacak: İsteyen kullanıcılar pillerinin tamamen dolmasının önüne geçip pilin yüzde 80’e kadar şarj olmasını sağlayabileecek.

iPhone telefonun artık yüzde 100 şarja ulaşamayacak olmasının, telefonun pil ömrünü uzatmakta önemli bir etkisi var. Zira pillerin ömrü kullandıkça azalıyor. Bir pili yüzde 80’e kadar şarj etmek herhangi bir sorun yaratmıyor fakat yüzde 80-yüzde 100 arası pil daha fazla enerji alıyor ama daha fazla ısı ortaya çıkarıyor. Aşırı sıcak ve yoğun kullanım da pilin ömrünü azaltan etkenler arasında. Kimi kullanıcılar bunun önüne geçmek için telefonlarını her zaman yüzde 40 ile yüzde 80 doluluk oranında tutuyor.

Şimdi iPhone 15 sonrası modellerde, kullanıcılar telefonu şarja taktığında, kullanıcı iPhone’unu prizde takılı bile bıraksa şarjı yüzde 80’den ileri gitmiyor. Bu tavsiyenin gerçekten pilleri kurtarıp kurtarmayacağını deneyerek göreceğiz.

Yeni iPhone 15, Türkiye'de 50 bin liradan başlayacak, 93 bin liraya kadar gidecekYeni iPhone 15, Türkiye’de 50 bin liradan başlayacak, 93 bin liraya kadar gidecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.