Bard cephesinde yeni bir şey var

Google'ın ChatGPT’ye rakip olarak çıkardığı Bard güncellendi. Yapay zeka tabanlı sohbet botu artık daha akıllı ve 40 dil biliyor. Türkçe de bunlara dahil.

Bilim Teknoloji 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
'Bard', Orta Çağ Kelt kültüründe halk şairi anlamın anlamına geliyor. Fotoğraf: Shutterstock

Bard’dan sorumlu en üst düzey isim olan Jack Krawczyk, yenilikleri şirketin blog sayfasından ‘Bard’ın son güncellemesi: Daha fazla özellik, dil ve ülke’  başlıklı yazıyla duyurdu

En önemli yeni özelliklerden biri görüntü yetenekleri. Bard artık görüntüleri anlayabiliyor ve yanıt verebiliyor. Bard’dan bir görüntüyü tanımlamasını, ona dayalı  metin oluşturmasını ve hatta talimatlarınıza göre yeni bir görüntü oluşturmasını isteyebilirsiniz. Bu da Bard’ı, örneğin pazarlama kampanyaları için fikir üretmek, yeni ürünler tasarlamak ve hatta kurgu yazmak gibi yaratıcı görevler için güçlü bir araç haline getiriyor.

Bir diğer yeni özellik ise kodlama yetenekleri. Bard artık çeşitli programlama dillerinde kod üretebiliyor. Bard’dan yeni bir program yazmasını, mevcut kodda hata ayıklamasını ve hatta bir kod parçasının nasıl çalıştığını açıklamasını isteyebilirsiniz. Bu, yeni başlayanlardan uzmanlara kadar her seviyeden programcı için önemli bir güncelleme. 

Bard ayrıca kullanımı ve başkalarıyla işbirliği yapmayı kolaylaştıran bir dizi özellik ekledi. Örneğin, artık konuşmaları sabitleyebiliyor, yeniden adlandırabiliyor, kodu daha fazla yere aktarıp yanıtları başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz. Bu özellikler, çalışmalarınızı takip etmenizi ve projeler üzerinde başkalarıyla işbirliği yapmanızı kolaylaştırıyor. 

Peki bu özellikler Bard’ı ChatGPT ile girdiği yarışta öne geçirir mi? Yeni özellikler yaratıcılığı ve verimliliği üzere kurgulanmış olsa da GPT4’le kıyaslandığında hala zayıf olduğu görüşü hakim. Bard’ın sorulara verdiği cevaplar GPT4’e kıyasla çok daha fazla hata içeriyor.

 

Google'dan yapay zeka lansmanı: Bard 180 ülkede kullanıma açıldıGoogle’dan yapay zeka lansmanı: Bard 180 ülkede kullanıma açıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.