Bedava Play Station vaadi New York’u karıştırdı

ABD'de Twitch ünlüsü Kai Cenat'ın, 300 kişiye Play Station 5 hediye edeceğine dair sözü nedeniyle New York kent merkezinde kaos yaşandı. Binlerce kişinin toplanması nedeniyle polis kalabalığa müdahale ederken, twitch yayıncısı gözaltına alındı.

Bilim Teknoloji 6 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
New York'un Manhattan şehrinde hediye dağıtımı etkinliğine katılanlar ile polis arasında arbede yaşandı. Popüler YouTube yayıncısı Kai Cenat'ın çekilişle ücretsiz bazı hediyeleri fanlarına dağıtacağını duyurması üzerine Union Meydanı'nı dolduran yüzlerce genç arasında tartışmalar yaşanması üzerine çıkan taşkınlığı yatıştırmak ve kalabalığı dağıtmak için New York Polisi (NYPD) ekipleri bölgeye girişi yasakladı. Polisin uyarısını dinlemeyen bazı gençler ve Twitch yayıncısı Cenat gözaltına alındı.

Twitch fenomenlerinden aynı zamanda YouTuber olan Kai Cenat’ın 300 kişiye Play Station 5 hediye edeceğini söylemesi sonrası New York kent merkezinde Union Square Parkı etrafında yaklaşık 2000 kişi toplandı ve büyük arbede yaşandı. 

Polis kalabalığa müdahale ederken, kent merkezini karıştıran olay sonucu gözaltına alınanlar arasında organizasyonun müsebbibi Kai Cenat da vardı.

İsyan başlatmakla suçlanabileceği belirtilen Cenat’ın çağrısını sosyal medya hesaplarında 10 milyondan fazla kişi izlemiş ve çağrı sonrası cuma günü saat 1’den itibaren olay yerinde toplanmaya başlamışlardı.

Olayların büyümesiyle New York polisi, aşırı tepkiler de içeren müdahalelerde bulundu ve yaşanan kaos sırasında Cenat yayın yapmayı sürdürdü. “Herkes güvende olana kadar bir şey dağıtmayacağız. Burada herkes kendinden sorumlu, savaş gibi bir şey var dışarıda” şeklinde mesajlar paylaşan Cenat da olayların 4’üncü saatinde gözaltına alındı. Olaylar da 5 saatin ardından polis müdahalesiyle sona erdi.

New York Polis Müdürü Jeffrey Maddrey, daha önce de benzer olaylar olduğunu ancak bu seviyede bir tehdidin daha önce oluşmadığını kaydetti.

YouTube çağı: Çocuk programlarının adresi artık televizyon değilYouTube çağı: Çocuk programlarının adresi artık televizyon değil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.