Bomba arama köpeğiyle robot köpek birlikte gösteri yaptı

TEKNOFEST Güneydoğu'da bomba arama dedektör köpeğiyle robot köpeğin birlikte gerçekleştirdikleri gösteri ziyaretçilerin ilgisini çekti. 

Bilim Teknoloji 5 Ekim 2026

Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda beş gün süren ve dün sona eren TEKNOFEST’te Belçika Malinois cinsi bomba arama dedektör köpeğiyle robot köpek eğitmenlerinden aldıkları komutları yerine getirdi.

Uyum içinde hareket eden iki köpeğin gösterisi, festival ziyaretçilerinin ilgisini çekti.

Köpek eğitmeni Fatih Kaya, canlı köpekle robot köpeğin uyum içinde gösteri gerçekleştirdiğini söyledi.

Teknolojik gelişmelere paralel olarak görev köpekleri ile robotik sistemlerin eş güdüm içinde çalışmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Kaya TEKNOFEST’in kendileri açısından yoğun geçtiğini, hem canlı köpeğe hem de robot köpeğe vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden memnun olduklarını kaydetti.

BİTES Savunma İş Geliştirme Direktörü Mehmet Kapcak da etkinliğin teknolojik sistemlerle görev köpeklerinin birlikte kullanımını göstermesi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.