Ankara’da meteor yağmurunu izlemek isteyen 1000 kişi rasathanede buluştu

Merakla beklenen yılın en etkileyici doğa olaylarından Perseid meteor yağmurunu izlemek için Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nde yaklaşık 1000 kişi bir araya geldi. Gökyüzü tutkunları teleskoplar önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bilim Teknoloji 13 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Gökyüzü tutkunları, yılın en etkileyici doğa olaylarından biri olarak gösterilen Perseid meteor yağmurunu Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nde gözlemledi.

Gökyüzü tutkunları, yılın en etkileyici doğa olaylarından biri olarak gösterilen Perseid meteor yağmurunu Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’nde gözlemledi. Ankara Üniversitesi’nin İncek’teki rasathanede düzenlediği etkinliğe, gökyüzü meraklıları yoğun ilgi gösterdi. Rasathanenin bulunduğu alanda toplanan yaklaşık 1000 katılımcı, havanın kararmasıyla teleskoplar önünde uzun sıra oluşturdu.

Akademisyenler ve astronomi öğrencileri eşliğinde kubbe binasındaki ve bahçedeki teleskoplarla Satürn gözlemi yapan astronomi meraklıları, daha sonra çıplak gözle görülebilen Perseid meteor yağmurunu izledi.

Rasathane kampüsü içindeki müzeyi de ziyaret eden katılımcılar, bilimsel gözlemler sırasında kullanılmış gözlem araçlarını inceleme fırsatı buldular.

10'ca bilim arasından: Ay savaşlarına neredeyse 50 yıl aradan sonra Rusya da katıldı10’ca bilim arasından: Ay savaşlarına neredeyse 50 yıl aradan sonra Rusya da katıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.