Endonezya, Türkiye’den 300 milyon dolarlık İHA satın aldı

Endonezya Savunma Bakanlığı, TUSAŞ üretimi 12 adet insansız hava aracını 300 milyon dolara satın aldıklarını duyurdu. İmzalar şubat ayında atılmıştı. TUSAŞ'ın 32 ay içinde İHA'ları teslim etmesi gerekiyor.

Bilim Teknoloji 2 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
TUSAŞ'ın ürettiği Anka, Malezya'ya da ihraç edilmişti. Bu yıl 4 üllkeye daha ihraç edileceği duyuruldu.

Endonezya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ülkenin eskiyen askeri teçhizatını modernize etme adımlarının sonuncusu olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nden 300 milyon dolar değerinde 12 adet yeni insansız hava aracı satın alındığı duyuruldu. 

Anlaşma, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo’nun geçen temmuzda savunma bakanlığı da dahil olmak üzere ülkenin güvenlik kurumlarının aşırı harcamalarını vurgulayarak kabinesini ‘sağlıklı’ bir bütçe sürdürmesi konusunda uyarmasının ardından geldi.

Savunma Bakanı Prabowo Subianto, ocak ayında 12 adet Mirage 2000-5 savaş uçağı satın almak üzere 800 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamış fakat uçaklar eski olduğu gerekçesiyle eleştirilmişti. Şubat ayında da 42 adet Rafale savaş uçağını 8.1 milyar dolara satın almışlardı.

Ankara merkezli TUSAŞ ile yapılan anlaşmada imzalar şubat ayında atılmıştı. Yapılan anlaşmanın eğitim ve uçuş simülatörlerini de içerdiği belirtildi.

İHA’ların şubat ayındaki imzayı takip eden 32 ay içinde teslim edilmesi bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.