Erzurum’daki saldırıda burnu kırılan Talip Bingöl: Polisler hiçbir şey yapmadı
Huawei ICT Competition 2024 Avrupa ayağından üç ödülle dönen Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri küresel finalde Türkiye'yi temsil edecek. Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, Çin'de de birincilik beklediklerini söyledi.
Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri Uluslararası bilişim yarışması Huawei ICT Competition 2024’ten üç ödülle döndü ve sırada Çin var. Türkiye’den MEF Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi ile birlikte Çin’de düzenlenecek Küresel Final’e katılacak olan Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencilerinin başarısının perde arkasını Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak Medyatava’dan Can Doker’e anlattı.
“Girişimcilik merkezimizde öğrencilerimizin projelerinin hayata geçmesinde onlara destek oluyoruz. Merkezimizde projelerini ücretsiz olarak prototipleştiren öğrencilerimizin başvuru süreçlerini öğrencilerimiz adına yürütüyoruz. Birçok öğrencimiz ön kuluçka çalışmalarından sonra şirketleşme aşamasına geçtiler. Bu da aslında girişimci bir üniversite olma yolunda gittiğimizin bir göstergesi” diyen Prof. Dr. Çakmak çifte sevinçleri olduğunu söyledi.
Öğrencileriyle birlikte ödül törenine katılan Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Merve Yıldırım ise, “İki sene önce Erzurum’da ICT Academy’yi kurduk. Öğrencileri teşvik etmeye çalıştık. Geçen sene bir törende panelisttim ve çok istemiştim kendi öğrencilerimizin de ödül almasını ve bu sene üç ödül aldık. Çok mutluyuz. Hem bizim teşvikimiz hem de öğrencilerin çabasıyla olan bir şey. Computing takımı ile Çin’e gidiyoruz. İnşallah birinciliği de alacağız” dedi.
Erzurum Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 4. Sınıf öğrencileri, Kübra Keskin, İlayda Ayvaz ve Meryem Yazıcı’nın yer aldığı “ETUAIgronomists” Takımı, Inovasyon kategorisinde Avrupa ikincisi olarak ödül aldı. Genç öğrenciler, çiftçilerin mahsullerini hayvanlardan yeterince koruyamamasından yola çıkarak, yapay zeka desteğiyle hayvanları tanıyan ve buna göre ses veya koku çıkartan bir korkuluk tasarladılar. Projeyi anlatan Kübra Keskin “Çiftçilerin teknolojiyi kullanarak verimli mahsul üretimini teşvik etmiş oluyoruz. Projemizi geliştirerek dünya pazarına açılmayı ve kullanıcıları tarıma yönlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.