Google da sahaya indi: Karşınızda Bard

Google, yapay zekâ yarışında sahaya indi ve kısıtlı bir kitleye Bard'ı sundu. Şirket, bu yapay zekâ modelinin yanılabileceğini gururla anlatıyor.

Bilim Teknoloji 22 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Google, Bard'ın hata yapabileceğini söylüyor.

Dünyayı kasıp kavuran yapay zekâ yarışında Google da sahaya indi ve 18 yaş sınırı getirdiği yapay zekâ uygulaması Bard’ı bazı kullanıcılarına açtı.

En büyük rakibi ChatGPT’nin aksine internetteki güncel bilgilere erişilebilen Bard’da “Google it” butonuyla arama yapılabiliyor ancak bir uyarı var: Bard’ın sınırları var ve yanılabilir, taraflı cevaplar verebilir. Bunun sebebi de halihazırda olan bilgilerden öğrenmesi. Bu yüzden klişe yanıtlar ya da yanlış bilgi verebilir.

Google’ın İngiltere ve ABD’de bazı kullanıcılara açtığı Bard, hiçbir zaman kullanıma sunulmayan Lamda isimli sohbet modeliyle aynı nesil. Lamda üzerindeki çalışmaların çok ilerlediği öne sürülmüş, projede çalışan bir mühendis bu robotun duyarlı hale geldiğini iddia etmişti. Google bunu yalanlayıp mühendisi de işten çıkarmıştı.

Microsoft’un yapay zekalı arama motoru da yanlış cevaplar vermeye başladı

Google’ın uzman üretim direktörü Jack Krawczyk BBC’ye Bard’ın bir “deney” olduğunu ve insanların bunu yaratıcılık için kullanmasını umduğunu söyledi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.