İtalya’da yasak bitti: ChatGPT’ye erişim açıldı

İtalya'da kişisel verileri toplama kurallarını ihlal ettiği şüphesiyle 31 Mart'ta erişime kapatılan ChatGPT tekrar erişime açıldı. Şirket sözcüsü sorunları çözdüklerini açıklarken, kullanıcıların mahremiyetlerini korumaya sadık olduklarını söyledi.

Bilim Teknoloji 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
ChatGPT İtalya'da 31 Mart'tan beri yasaklıydı.

İtalya’da Verileri Koruma Ajansı’nın ABD merkezli ChatGPT’ye kişisel verileri toplama kurallarını ihlal ettiği şüphesiyle getirilen erişim engeli kaldırıldı. İtalyan ANSA ajansı, bir OpenAI sözcüsünün verdiği bilgiye göre sohbet robotunun tekrar erişime açıldığını duyurdu.

Şirket sözcüsü, İtalya’daki kullanıcılara yeniden hizmet verecekleri için heyecanlı olduklarını ve kullanıcıların mahremiyetlerini korumaya sadık olduklarını belirtirken, İtalya Verileri Koruma Ajansı’nın gündeme getirdiği sorunları çözdüklerini de söyledi.

İtalya Verileri Koruma Ajansı, geçen ay ChatGPT’ye  kişisel verileri toplama kurallarını ihlal ettiği şüphesiyle soruşturma başlatmış, uygulamaya erişimi 31 Mart’ta geçici olarak durdurmuştu.

ChatGPT'ye erotik öykü yazdırdım, yazdığını sanat eseri sandı: Korkmayın o kadar da erotik değildiChatGPT’ye erotik öykü yazdırdım, yazdığını sanat eseri sandı: Korkmayın o kadar da erotik değildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.