Meksika’da ilginç UFO oturumu: Mumyalanmış bin yıllık iki ceset uzaylı diye sergilendi

Meksika Kongresi'nde salı günü ilginç bir oturum gerçekleşti. 1000 yıllık mumyalanmış iki ceset sergilendi ve bu cesetlerin DNA'larının yüzde 30'unun bilinmediği belirtilirken, birinde nadir metallere rastlandı. Ancak iddiaları dile getiren Meksikalı gazetecinin şaibeli olduğu söyleniyor.

Bilim Teknoloji 14 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Mumyalanmış cesetler Meksika Kongresi'nde sergilendi. Fotoğraf: Shutterstock

ABD Kongresi’nin temmuz ayındaki UFO oturumunun ardından bu sefer de Meksika Kongresi UFO konulu bir oturum düzenleyerek, 1000 yıllık olduğu düşünülen ve ‘uzaylı cesedi’ olduğu iddia edilen iki mumyalanmış iskeleti tartıştı.

Kongrede sergilenen iskeletlerin her iki ellerinde de üçer parmak bulunuyor. Peru’nun Cusco kentindeki madenlerde bulunan cesetlerin analizini yapan Meksika Özerk Ulusal Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, bunların yaklaşık 1000 yaşında olduğu kanaatine vardı.

Fotoğraf: Shutterstock

Oturumun yapılmasında öncülük eden Meksikalı gazeteci ve kendisine ‘ufolog’ diyen Jaime Maussan, yemin altında verdiği ifadede, “Bunlar bizim evrimimizin bir parçası olmayan insan dışı varlıklardır” dedi.

“Bunlar, UFO enkazından bulunan varlıklar değil. Diyatomit madenlerinde fosilleşmiş halde bulundu” diyen Maussan, “Uzaylı olup olmadıklarını bilmiyoruz ama zeki olduğu belli ve bizimle yaşamışlar. Bu uçsuz bucaksız evrende yalnız değiliz, bu gerçeği kabul etmeliyiz” diye ekledi.

Maussan’ın iddiasına göre, Meksikalı bilim insanlarının yaptıkları testler sonucunda cesetlerin DNA’sının yüzde 30’undan fazlasının neye ait olduğunu ‘bilemiyor’. Örneklerden birinin içinde yumurta ya da yumurtalığa benzeyen şeyler bulunurken, diğerinde Osmiyum gibi nadir metallerin implantlarına rastlandı.

Fotoğraf: Shutterstock

Bununla birlikte Independent International’ın bildirdiğine göre yıllardır dünya dışı fenomenleri araştıran Maussan, 2017 yılında Peru’da keşfedilen beş mumya da dahil olmak üzere pek çok uzaylı keşfi iddiasında bulunmuş ancak bunların hepsi çürütülmüştü. Peru’daki beş mumyanın da insan çocuklarına ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Oturuma ABD Donanması’na 10 yıldan fazla hizmet veren eski F-18 pilotu Ryan Graves de katıldı. Kendisi temmuz ayında ABD’de Temsilciler Meclisi’nin alt komitesinde UFO temalı oturumda ifade veren ve bu ne idüğü belirsiz objelerin ulusal güvenlik riskleri oluşturduğunu savunan üç ABD’li gaziden biriydi.

ABD'deki UFO oturumunda öne çıkanlar: Şeffaflık vurgusu, zarar görenler, insandışı biyolojik maddeABD’deki UFO oturumunda öne çıkanlar: Şeffaflık vurgusu, zarar görenler, insandışı biyolojik madde

Meksika gazetesi El Pais’e göre oturuma katılan bir diğer isim de uzaylı araştırmalarıyla gündemden düşmeyen Harvard Üniversitesi astrofizikçisi Avi Loeb’di. Loeb, videokonferans aracılığıyla katıldığı oturumda, “Evrende yalnız olduğumuzu düşünmek küstahlıktır. Bu varlıkların varlığı muhtemelen Dünya’daki insan varlığından bile eskiye dayanıyor” dedi.

Oturumda konuşulan tek konu bu mumyalanmış cesetler değildi. El Pais’in haberine göre 48 yıllık uçuş deneyimine sahip pilot Enrique Kolbeck Vergara, Temmuz 1994’teki bir anısını oturumda anlattı. Vergara ifadesinde, Guadalajara’dan kalkan Aeromexico uçağının Mexico City üzerinde tanımlanamayan bir uçan cisim tarafından önünün kesildiğini iddia etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.