Müjde! Instagram’ınızı silmeye gerek kalmadan Threads’ten ayrılabileceksiniz

Merak ettiğiniz için Threads'e giriş yapıp, uygulamayı silerseniz Instagram hesabınızı da kaybedeceğinizi öğrenerek uygulamadan ayrılamadığınız için üzülüyorsanız iyi haberlerimiz var. Yeni güncellemeyle Threads'ten Instagram'ınızı kaybetmeden dilediğiniz gibi ayrılabileceksiniz.

Bilim Teknoloji 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Shutterstock

Instagram’a bağlı olan ve Twitter’a çok fazla benzemesiyle dikkat çeken Threads piyasaya sürüldüğünde hiç düşünmeden hemen hesap açıp, sonrasında, “Threads hesabı silinirse Instagram hesabı da siliniyormuş” sözünü duyup pişman mı olmuştunuz? Eğer Threads’ten memnun değilseniz ancak Instagram kullanmayı seviyorsanız sizin için iyi bir haberimiz var: Yakında Threads’i Instagram hesabınızı kaybetme korkusu yaşamadan silme imkanınız olacak.

Instagram’ın yöneticisi Adam Mosseri, Threads’ten yaptığı açıklamada uygulamada yapılacak bir güncellemeyle kullanıcıların nihayet kalıcı olarak Threads hesaplarını kapatabileceklerini duyurdu.

Meta, Threads’i Twitter’ın en buhranlı olduğu günlerde tanıttı. Tweet görüntülemenin kısıtlanmasından dolayı Twitter kullanıcılarının yaka silktiği ve hatta bazılarının yeni uygulama arayışına girdiği bir dönemde tanıtılır tanıtılmaz neredeyse çoğu Instagram kullanıcısı uygulamayı indirdi. Böylelikle Threads, çok kısa bir sürede en çok indirilen uygulama olarak tarihe geçti.

Ancak bu ivme böyle devam etmedi. Kullanıcılar, Threads’in Twitter’a rahip diğer sosyal medya platformlarından çok daha az yenilik sunduğundan yakındı. Trendleri görebilecek bir kısım, özel mesaj atma ve içeriğe masaüstünden erişim gibi özellikler eksikti. Ayrıca platformda paylaşılan içerikler de daha çok Facebook’a üye olmuşsunuz hissi yaratıyordu.

Tüm bu sorunlar nedeniyle platformdan ayrılmak isteyenlerin önünde bir engel vardı: Her iki uygulama da birbirine bağlı olduğu için birini silen diğerini de silmiş oluyordu. Instagram bu soruna bir çözüm bulmaya çalıştığını söylemişti. Mosseri’nin “Threads topluluğundan gelen geri bildirimleri dikkate alarak” duyurduğu bu haber ise Threads’in sorunsuz bir şekilde terk edilebileceğinin resmiyete dökülüşü oldu.

Uygulamayı silme mevzusu Meta’nın veri toplama ve gizlilik konusundaki tutumuna dair daha büyük soru işaretinin de bir parçası aslında. Mayıs ayında şirkete 1.3 milyar dolarlık rekor bir ceza kesildi ve Avrupa’daki Facebook kullanıcıları hakkında toplanan verilerin ABD’ye gönderilmesinin durdurulması talimatı verildi. Threads’in Avrupa’da piyasaya sürülmesi, kısmen kıtadaki katı veri kuralları nedeniyle ertelendi.

İngiltere’nin özel hayata saygı gözlemcisi Bilgi Komiserliği Ofisi, salı günü yaptığı açıklamada Meta’ya, kullanıcıların bir hizmetten ayrılmak için diğerini kullanmaktan vazgeçmek zorunda kalmaması gerektiği konusunda “net” olduklarını söyledi.

(Yeni ismiyle) X’e rakip mi? Mastodon, (daha demo olsa da) Bluesky ve Threads gibi platformlar şu anda piyasada olsa da hiçbiri Twitter’ı endişelendirecek uzun vadeli rakip olmadı. Yine de bu uygulamaların gelecekte yapacağı güncellemeler ve Twitter’ın yanlış atabileceği adımlar tüm dengeleri değiştirebilir.

Threads'e kaydolan 100 milyon kullanıcının yarısından fazlası uygulamayı bırakmış ama Zuckerberg hâlâ iyimserThreads’e kaydolan 100 milyon kullanıcının yarısından fazlası uygulamayı bırakmış ama Zuckerberg hâlâ iyimser

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.