NASA’dan ‘UFO böyle bir şey’ paylaşımı

'Bu koca evrende yalnız mıyız?'… İnsanoğlunun uzayı kavramaya başladığından bu yana daha da merakla sorduğu bu sorunun cevabı için dün kritik bir gündü. NASA yeni görüntüler paylaştı ve şoke eden açıklamalar yaptı.

Bilim Teknoloji 1 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Irak’ta insansız hava aracıyla alınan görüntülerde ortaya çıkan metal kürelerin sırrı için toplanan bilim insanları, değerlendirmelerini dün paylaştı.

Tüm dünya dün, Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) UFO iddialarını incelemek üzere oluşturduğu görev gücünün toplantısından sonra yapacağı açıklamaya kilitlenmişti ve NASA yetkilileri dün uzunca bir süre konuşulacak açıklamalar yaptı.

Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından heyet, Washington’daki genel merkezde gerçekleşen halka açık oturumun odak noktasının genel bir rapor yayınlamadan önce ‘son müzakereler’ yapmak olduğunu ve söz konusu raporun temmuz ayının sonunda yayınlanmasının planlandığını bildirdi.

Panelin başkanlığını yürüten David Spergel, “Öğrendiğimizi hissettiğim şeyi bir satırda özetlemem gerekirse, yüksek kaliteli verilere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

‘Keşfedemedik ama bakıyoruz’

Dünya dışında bir yaşam olup olmadığına ilişkin soruya yanıt veren Spergel, “Artık dışarıda pek çok gezegen olduğunu biliyoruz, bu nedenle yaşam için pek çok potansiyel ortam var. Henüz Dünya’nın ötesinde yaşam keşfedemedik ama bakıyoruz” dedi.

Kıdemli araştırma yetkilisi Dan Evans ise ‘önlerinde birkaç aylık bir çalışma daha’ olduğunu belirterek, panel üyelerinin göreve başladıklarından beri siber saldırılara maruz kaldıklarını belirtti.

Temmuz ayında yayınlanacak olan rapor, Pentagon’un çalışmalarından bağımsız olarak yaklaşık 9 aydır süren ve maliyeti 100 milyon dolardan fazla olan bir projenin sonucu olarak ortaya çıkacak.

Henüz sırrı çözülemeyen metal küreler

Bununla beraber NASA, dünya genelinde sıkça karşılaştığı ancak henüz tam olarak çözemediği uçan metal kürelerin görüntülerini paylaştı.

Görüntülerin, Ortadoğu’da görev yapan bir MQ-9 Reaper İHA tarafından kaydedildiği belirtildi.

Geçen yıl UFO iddialarını araştırmak üzere Pentagon, Havadaki Nesne Tanımlama ve Yönetim Grubu (AOIMSG) olarak adlandırılan yeni bir isimle yeni bir görev gücü oluşturmuştu.

Görev gücü, operasyonların güvenliğine yönelik tehditleri azaltmak ve askeri tesisler, operasyon alanları, eğitim alanları, özel kullanım hava sahası gibi alanlar üzerinde veya yakınında bulunan nesnelere odaklanıyor.

Aslında UFO…

Toplantı ve sonrasındaki açıklamalar dünya genelinde gizem meraklılarını ve bilimkurgu hayranlarını heyecana sürüklese de UFO, kelime anlamıyla “unidentifened flying objects” yani tanımlanamayan uçan cisimler demek. NASA’nın heyeti, görüntülerdeki küreleri düşük çözünürlük yüzünden tam olarak teşhis edemediği yani bilimsel olarak bu verilerle tanımlayamadığı için UFO kapsamına sokuyor ama bu, uzaylıların o küreler aracılığıyla dünyayı ziyaret ettiği anlamına gelmiyor.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.