OpenAI iddialı: ChatGPT’nin yeni sürümü daha yaratıcı ve güvenilir

ChatGPT ile teknoloji sektöründe tsunami etkisi yaratan Open AI, dünya çapında ün kazanan yapay zeka sohbet robotunun yeni nesil versiyonunu kullanıma sundu.

Bilim Teknoloji 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
OpenAI, ChatGPT'nin yeni sürümünü tanıttı. Fotoğraf: AA

OpenAI, Kasım ayından beri bütün dünyayı konuşturan ChatGPT’nin daha yaratıcı ve güvenilir versiyonu olan GPT-4’u tanıttı. Şirket, güncellenmiş teknolojinin zor sınavlardan yüksek notlarla geçtiğini, 25 bin kelimeye kadar metin okuyabildiğini, analiz edip içerik üretebildiğini ve tüm büyük programlama dillerinde kod yazabildiğini söylüyor.

Bu güncellemeyi bir “kilometre taşı” olarak nitelendiren şirket, yapay zeka robotunun birçok konuda insanlardan hâlâ daha az yetenekli olsa da bazı profesyonel ve akademik konularda insan düzeyinde performans sergilediğini belirtiyor.

Kullanıcıların ChatGPT ile yaptığı konuşmaları temel alan OpenAI, yapay zeka robotundaki zayıflıkları tamamen ortadan kaldıramasalar da iyileştirmeler yaptıklarını belirterek, GPT-4’un kendine zarar verme gibi mesajlara yüzde 29 daha duyarlı yanıtlar verdiğini ve izin verilmeyen içerik taleplerini yüzde 82 daha az yanlış cevapladığını belirtiyor.

Artık yazı dışında resimleri de algılayıp yorumlayabilen GPT-4, Microsoft’un yapay zeka destekli Bing arama motoru da dahil olmak üzere bir dizi sistemde kullanılmaya başladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.