Robot cinayeti: Görevlinin kafasını sebze kutusu sanıp ezdi

Güney Kore'de bir teknisyen gıda tesisinde yiyecek kutularını taşımakla görevli robot tarafından ezilerek hayatını kaybetti.

Bilim Teknoloji 9 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Robot - Yapay Zeka

Güney Kore’de bir robot ve bir insanın dahil olduğu ilginç bir kaza meydana geldi. 40’lı yaşlarında bir robot üretim şirketi çalışanı incelemekte olduğu robotun kurbanı oldu.

Gıda tesisinde ürünleri taşıyıp palete yüklemekle görevli robot kendisini incelemeye gelen görevliyi yükünden ayırt edemeyerek ölümüne neden oldu.

Güney Kore haber ajansı Yonha robotun adamın kafasını sebze kutusu sanarak kavradığını ve vücudunu taşıma bandına doğru iterek yüzünü ve göğsünü ezdiğini aktardı. Robot kolunun altında ezilen işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ajansın polise verdiği bilgiye göre ölen kişi Güney Gyeongsang eyaletindeki biber ayıklama tesisinde 8 Kasım’da yapılması planlanan test çalışması öncesinde robotun sensör işlemlerini kontrol etmekle görevliydi.

6 Kasım’da yapılması planlanan testin robotun sensöründeki sorunlar nedeniyle iki gün ertelendiği bildirildi.

Robot kolunu üreten şirket çalışanının salı günü gece geç saatlere kadar kontrolünü sağladığı makine arızalandı.

Olayın ardından yapılan açıklamada tesis sahibi Donggoseong Tarım İhracat Kompleksi’nden bir yetkili “sağlam ve güvenli” bir sistem kurulması çağrısı yaptı.

Ülkede mart ayında da bir robot kazası meydana gelmiş, 50’li yaşlarındaki bir Güney Koreli, otomobil parçası üretim tesisinde çalışırken bir robotun tuzağına düşerek ciddi şekilde yaralanmıştı.

Kaderde 'molla robot'lar görmek de varmış: İran'da fetva için yapay zeka kullanılabilirKaderde ‘molla robot’lar görmek de varmış: İran’da fetva için yapay zeka kullanılabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.