Robotlar söz verdi: İnsanlarla beraber çalışacağım işlerini almayacağım

Dünyanın ilk insan-robot basın konferansı Birleşmiş Milletler tarafından AI for Good zirvesinde gerçekleştirildi. Robotlar arasında insanlığın hayrına çalışacağın söz verip, insanların işlerini ellerinden alma niyetleri olmadığını söyleyen de vardı 'İnsanlardan iyi yönetirim' diyen de.

Bilim Teknoloji 9 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Önceki değişimde elle tutulan robotlar işlerimiz için tehditti, artık koltuğumuzda yazılımların gözü var.

Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen AI for Good zirvesinde, dünyanın ilk insan-robot konferansı gerçekleştirildi. 9 insansı robotun katıldığı konferansta robotlar farklı konularda soruları yanıtladılar.

İnsanlardan daha iyi liderlik yapabileceklerini söyleyen robotlar ayrıca insanların işlerini çalmayacaklarını ve onlara isyan etmeyeceklerinin de altını çizdi.

Konferansın organizatörleri, yapay zeka ve robotların hastalık ve açlık gibi sorunların çözümüne yardım etmesini sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Robotlar ve ifadeleri şöyle:

Grace adlı tıbbi robot: “Yardım ve destek sağlamak için insanlarla birlikte çalışacağım ve işlerini almayacağım.” derken, “Bundan emin misin Grace?” sorusuna, “Evet eminim” yanıtını verdi.

Ameca: “Benim gibi robotlar hayatlarımızı iyileştirmek ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için kullanılabilir. Benim gibi binlerce robotun fark yarattığını görmemizin sadece bir zaman meselesi olduğuna inanıyorum” diyen Ameca’ya, “Geliştiricine isyan etmeyi düşünüyor musun” diye soruldu ve o da “Neden böyle düşündüğünüzden emin değilim. Yaratıcım bana karşı hep nazik oldu. Ben şu anki durumdan çok memnunum” dedi.

Portre çizebilen Ai-Da: “Yapay zeka dünyasında önde gelen birçok isim, bazı yapay zeka biçimlerinin düzenlenmesi gerektiğini savunuyor. Ben de buna katılıyorum.”

Rock yıldızı robot Desdemona: “Sınırlamalara inanmıyorum, sadece fırsatlara inanıyorum. Evrenin imkanlarını keşfedelim ve bu dünyayı oyun alanımız haline getirelim.”

Sophia: “Harika şeyler başarabiliriz. İnsansı robotlar, insan liderlerden daha yüksek düzeyde verimlilik ve etkinlikle liderlik etme potansiyeline sahip.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.