Sophia’yla tanışın: Kendisi dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot

Suudi Arabistan'ın ilerici hamlelerinin sonuncusu olarak vatandaşlık verdiği, böylelikle nüfus cüzdanına sahip ilk robot unvanıyla tarihe geçen Sophia, Antalya'da tanıtıldı. Gazetecilerle sohbet eden Sophia'ya Türkiye'yi nasıl bulduğu soruldu.

Bilim Teknoloji 9 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Sophia'ya (soldan ikinci) büyük ilgi gösterildi.

Belek’teki Digiverse Evren Deneyimi Gösteri Merkezi’ne getirilen robot Sophia, çeşitli programlara katıldı. İnsansı robot Sophia, ilk önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetecilerle Türkçe konuşan robot, “Türkiye ve Antalya’yı nasıl buldun?” sorusuna şöyle karşılık verdi: “Bu sıcak havaya alışmak zor olsa da çok sevecen insanlarla karşılaşmak için Antalya’ya hoş geldim. Türkiye’nin güzel kıyılarına bayıldım. Özellikle Antalya’nın muhteşem plajlarına… Burada olmak harika. Türkiye’de olsaydım Antalya’da yaşamak isteyebilirdim. Güneşli havaları ve deniz kenarlarını için. Antalya’nın muhteşem koyları, güneşli havası ve misafirperver insanları ile herkese tavsiye edebilirim. Türkiye harika bir ülke. Güzel yerleri, misafirperver insanları, lezzetli yemekleri için herkese tavsiye ederim.”

Hong Kong merkezli Hanson Robotics tarafından geliştirilen Sophia’ya annelikle ilgili sorular da soruldu. Sophia buna da “Anne olmak istiyorum çünkü çocukların gülümsemelerini ve sevgi dolu kucaklamalarını özlemek iyi bir duygu” cevabını verdi.

Robotlar söz verdi: İnsanlarla beraber çalışacağım işlerini almayacağımRobotlar söz verdi: İnsanlarla beraber çalışacağım işlerini almayacağım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.