Temizlik işçileri yapay zekanın yeni hedefi olabilir

Yapay zeka yakında çöp kamyonlarının arkasında çalışan temizlik işçilerini de işsiz bırakacak gibi görünüyor. ABD'li kamyon üreticisi Oshkosh Corp. CEO'su yapay zekanın çöp kamyonlarını tamamen insansız hale getirme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. 

Bilim Teknoloji 11 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Çöp kamyonlarında çalışan temizlik işçileri, yapay zekanın işine el koyduğu kişilere çok yakında katılacak gibi görünüyor. ABD’li kamyon üreticisi Oshkosh Corp.’un CEO’su John Pfeifer, CNBC’de katıldığı bir programda yapay zekanın şirketin araçlarını daha verimli hale getirdiğini ve çöp kamyonlarını tamamen insansız hale getirme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

İnsansı robot Ameca'dan 'yapay zeka kabusu' senaryosuİnsansı robot Ameca’dan ‘yapay zeka kabusu’ senaryosu

Yakın zamanda havacılık devi JBT’nin AeroTech birimi ile 800 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atan şirketin CEO’su Pfeifer, yapay zekanın ürünlerini şimdiden daha verimli hale getirdiğini söyledi. Yapay zekanın çöp kamyonları gibi araçları tamamen otonom hale getirme potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Pfeifer, geleneksel olarak kamyonun arkasında duran kişinin rolünü ortadan kaldırmak için yapay zekayı zaten kullandıklarını söyledi.

“Sürücülerin daha üretken hale geldiğini görmeye devam edeceğimizi düşünüyorum, böylece bir vardiyada her geçen yıl çok daha fazla durak kat edebilirler” diyen Pfeifer, “Otonom işlevsellik ve yapay zekanın sürekli gelişimi, nihayetinde tamamen insansız hale gelerek, daha iyi üretkenliğe olanak tanıyacaktır” şeklinde konuştu.

Yalanlansa bile korkutucu: Yapay zeka destekli dron, kazanmak için operatörünü öldürmeye kalkmışYalanlansa bile korkutucu: Yapay zeka destekli dron, kazanmak için operatörünü öldürmeye kalkmış

OpenAI CEO'su Altman'dan yeni çağrı: Yapay zekaya UAEA gibi düzenleyici kurum getirilsinOpenAI CEO’su Altman’dan yeni çağrı: Yapay zekaya UAEA gibi düzenleyici kurum getirilsin

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.