İstanbul’un barajları doldu ama tamamen değil

Kış ve bahar yağmurları sayesinde İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 80’nin üzerine çıktı. Bu yüksek bir seviye olsa da yaz aylarının son bölümü yine de bıçak sırtında geçebilir.

Çevre 24 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İstanbul’da geçen sene barajlardaki su seviyesi endişeye yol açmış, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından hazırlanan tasarruf önerileri şehirde olası su krizini yeniden gündeme taşımıştı. Şubat 2023’te baraj doluluk oranı yüzde 16,83’e düşmüş ve hem 2023 yılının hem de son 10 yılın en düşük seviyesi ölçülmüştü.

2024’ün ilk üç ayındaki yağışlarsa İstanbul barajlarını doldurmaya devam ediyor. İSKİ verilerine göre dün barajlardaki doluluk oranı yüzde 80,03 ölçüldü.

Kente su sağlayan ve azami 868 milyon 683 bin metreküp biriktirme hacmine sahip baraj ve göletlerdeki su miktarıysa 695 milyon 25 bin metreküp seviyesinde.

Barajlar dolmaya yakın olsa da, İstanbul su bakımından bıçak sırtında yaşamaya devam edebilir, çünkü uzun dönemli istatistikler İstanbul’un geniş su havzasında yağmur miktarının azaldığını gösteriyor.

İstanbul'u besleyen üç baraj dibi görmüştü: Bu kez haberler iyiİstanbul’u besleyen üç baraj dibi görmüştü: Bu kez haberler iyi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.