33 yıldır tekerlekli sandalyeyle çıktığı kuledeki görevinden emekli oldu

Ormanda çalışırken üzerine devrilen ağaç felç etti. Orman Bölge Müdürlüğü'nün teklifi ile başladığı yangın gözetleme işini 33 yıldır sürdürüyordu. Orman işçisi Osman Ciga artık emekli.

Çevre 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Yangın gözetleme görevi için kuleye son çıkış.

Üç çocuk ve yedi torun sahibi Osman Ciga 1987’de ormanda çalışırken kesilen bir ağacın üzerine devrilmesi ile felç oldu. Belden aşağısı tutmayan Ciga, Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin teklifiyle 1990’da Beyseri Yangın Gözetleme Kulesi’nde eşi Ayşe Ciga ile çalışmaya başladı. Elinden düşürmediği dürbün ile ormanı gözetleyen Ciga için gözetleme kulesine asansör de yapıldı.

Kuleye eşinin yardımı ile 33 yıl engelli asansörünü kullanarak çıktı.

“Kule evim gibiydi”

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak 33 yıldır çalışan Osman Ciga son kez kule gözetleme görevini yerine getirdi ve sağlık sorunları nedeniyle 71 yaşında emekli oldu. Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, ziyaret ettiği Ciga çifti ile pasta kesip emekliliğini kutladı.

Emeklilik pasta kesilerek kutlandı.

Osman Ciga “Engelime rağmen çok sevdiğim için ormandan ayrılamadım. Bölge Müdürlüğümüzün yaptırdığı engelli asansörü sayesinde kulede 33 yıl görev yaptım. Çok sayıda yangın, ihbarlarımız sayesinde büyümeden söndürüldü. Kule benim evim gibiydi, artık emekli oldum” dedi.

Çanakkale, Balıkesir ve Muğla'da ormanlar yanıyorÇanakkale, Balıkesir ve Muğla’da ormanlar yanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.