Akfen Yenilenebilir Enerji tek seferde 8.6 milyon dolarlık karbon kredisi sattı

Çevre 28 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, 8.6 milyon dolarlık karbon kredisi satışının Türkiye'nin yenilenebilir enerji sektöründeki gelişimine de önemli bir katkı olduğunu söyledi.

Güneş, su ve rüzgar olarak sadece yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan 700 MW’lık kurulu güce sahip Akfen Yenilenebilir Enerji sürdürülebilir enerji üretimi ve çevresel etkilerinin azaltılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Şirket Çanakkale’de Üçpınar Rüzgar Enerji Santrali (RES), Hasanoba RES ile Kocalar RES’te ve Denizli’deki Denizli RES projelerinde çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomiye katkı sağlama hedefleri doğrultusunda önemli bir başarıya imza attı.

Akfen dört rüzgar enerji santralinin 2021-2026 yıllarına ait karbon emisyon azaltım kredilerinin İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine tek seferde satışıyla 8.6 milyon dolarlık gelir elde edecek. Böylelikle Akfen Yenilenebilir Enerji’nin şimdiye kadar gerçekleştirdiği toplam karbon kredisi satışları 11.8 milyon dolara ulaşacak.

Karbon kredisi satış işlemlerinden elde edilen gelir işletmedeki çevresel sürdürülebilirlik odaklı enerji projelerinin devam eden faaliyetleri kapsamında değerlendirilirken Akfen Yenilenebilir Enerji’nin yenilenebilir enerji alandaki faaliyetlerinin büyütülmesine de kaynak sağlayacak.

Akfen’in karbon kredisi satışı müthişAkfen’in karbon kredisi satışı müthiş

‘Enerjideki dönüşümde öncü oluyoruz’

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör yaptığı açıklamada “8.6 milyon dolarlık karbon kredisi satışımız sadece bir finansal başarı değil, Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektöründeki gelişimine de önemli bir katkıdır. Bu başarı sadece şirketimizin finansal sağlamlığını ve büyüme potansiyelini göstermekle kalmıyor, Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında küresel lider olma yolunda konumunu güçlendirirken ekonomimize de önemli bir değer katıyor” dedi.

Karbon kredisi satışından elde edilen gelirlerin Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarını genişletme çabalarına önemli destek sağlayacağının altını çizen Mustafa Kemal Güngör “Bu da hem ekonomik büyümemizi hem de çevresel hedeflerimizi destekleyecek bir yatırım olacaktır. Bu başarı Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Türkiye’nin enerji sektöründeki dönüşümünde öncü rol oynamasının yanı sıra ulusal ekonomimize ve çevre politikalarımıza katkıda bulunmamızı sağlıyor” diye konuştu.

Amerika’nın ilk karbon yakalama fabrikasıAmerika’nın ilk karbon yakalama fabrikası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.