Seçil Erzan hakkında iki yeni iddianame: Çorlulu pazarcı çift de dosyaya girdi

Milyonlarca dolarlık dolandırıcılıktan yargılanan Seçil Erzan hakkında iki yeni iddianame hazırlandı ve istenen hapis cezası 275 yıla çıktı. Erzan’ı memleketi Çorlu’dan tanıyan pazarcı çift de dosyaya eklendi.

Gündem 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da olduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan hakkında yeni gelişmeler var.

Beş farklı kişinin daha şikayetleri üzerine iki yeni iddianame hazırlandı.

Hacer Çorbacı ve Hasan Çorbacı’nın müşteki olarak yer aldığı ilk iddianamede müştekilerin Çorlu’da pazarcılıkla geçimlerini sağladıkları Erzan ile babasının pazarcı olması nedeniyle tanıştıkları aktarıldı.

Erzan fona yatırım istemiş

Erzan’ın çalıştığı bankanın Çorlu şubesinden Florya şubesine tayin olmasından bir süre sonra müştekileri arayarak birikimlerini bu şubeye taşımalarını istediği, paraları gizli bir fona yatıracağını söyleyip müştekileri ikna ettiği belirtildi.

İddianamede Erzan’ın müştekilerden 82 bin lira aldığı ardından müştekilere 43 bin lira kredi çektirerek bu parayı da sanıklardan Hüseyin Eligül’ün hesabına gönderttiği belirtildi.

Sanıklar Erzan ve Eligül’ün üçer yıldan 10’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen iddianame İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İkinci iddianame

Savcılıkça hazırlanan ikinci iddianamedeyse müşteki olarak Kaan Sinih, Sevgi Sinih ve Tursun Sinih yer alıyor. Yine bu iddianamede de Erzan’ın diğer sanıklardan Nazlı Can’ın müştekileri bankada yatırım yapacağını söyleyerek söz konusu fona para yatırmaya ikna ettiği kaydedildi.

İddiaya göre Can ve Erzan müştekilerden toplam 2 milyon 250 bin lira ve 150 bin dolar aldı. Bu paranın 1 milyon 550 bin lirası ise geri ödenmiş.

Bu iddianamede de Erzan ve Can’ın dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından dörder yıldan 13’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Mahkeme bu iddianameyi de kabul etti.

Böylelikle Seçil Erzan hakkında istenen hapis cezası hazırlanan son iddianamelerle 275 yıla çıktı.

Diğer yandan bu iki iddianame ana dava dosyasıyla birleştirildi.

Nihal Candan koğuş arkadaşı Seçil Erzan'ı anlattı: O izlemiyor diye haber izlemedikNihal Candan koğuş arkadaşı Seçil Erzan’ı anlattı: O izlemiyor diye haber izlemedik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.