Nihal Candan koğuş arkadaşı Seçil Erzan’ı anlattı: O izlemiyor diye haber izlemedik

Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Seçil Erzan’la aynı koğuşta kaldığını söyleyen Nihal Candan tahliye edildikten sonra “Sorun yaşamadık. Seçil haber izlemiyor diye biz de haber izlemiyorduk” dedi.

Gündem 29 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Seçil Erzan(solda), Nihal Candan(sağda)

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla 5.5 ay önce tutuklanan sosyal medya fenomeni Candan kardeşlerden Nihal Candan cezaevinde ‘anoreksiya’ya (yemek yiyememe hastalığı) yakalanarak 37 kiloya kadar düşünce sağlık sorunu olduğu gerekçesiyle önceki gün tahliye edildi.

Sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine hastaneye kaldırılan Nihal Candan “tedavisine cezaevinde devam edilemeyeceği” raporunun ardından tahliye edildi. İlk günü ailesinin yanında geçiren Candan cezaevinde yaşadıklarını anlattı.

Kanal D’ye konuşan Nihal Candan yaşadıkları sürecin başta daha zor olduğunu söyledi. Candan “Ama kardeşimle birbirimize destek olduk. ‘Paşalar gibi altı aydır yatıyoruz’ gibi hep şakalaştık. Psikolojik destek aldık. Psikolojik olarak zor geldi bana” diye konuştu.

“Hatalarımız vardır” diyen Candan “Küçük çocuklara kötü örnek olduysam özür dilerim. Amacım hiçbir zaman sosyal medyadan para kazanmak olmamıştı” dedi.

8 soruda Seçil Erzan olayı8 soruda Seçil Erzan olayı

‘Seçil Erzan’la sorun yaşamadık’

Cezaevinde geçirdiği süreyi “polisten çok doktor gördüğüm bir süreçti” diye anlatan Candan yaşadıklarını ve “Fatih Terim Fonu” davasında tutuklanan koğuş arkadaşı Seçil Erzan’la ilişkilerini şöyle anlattı:

“En çok ailemi özledim. Benim ailemden bir parça yanımdaydı, o şansımdı. Biraz tabii rahatsızım. Sadece nefes darlığıyla bu durumu atlattığım için inanılmaz derecede memnunum. Görüşe gidemeyeceğim, anksiyetem var. Kardeşim de çıktıktan sonra ailecek pek bir derdimiz kalmayacak. (Seçil Erzan’la) Aynı koğuştaydık. Sorun yaşamadık. Seçil haber izlemiyor diye biz de haber izlemiyorduk.”

Candan kardeşler neyle suçlanıyor?

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin hayali “Veysel amir” oyunuyla piyasa değerinin altında araç satmayı vaat ettikleri, paraları topladıktan sonra “İhalede sorun çıktı, ertelendi” gibi gerekçelerle ne araçları ne de ücreti teslim ettikleri iddia ediliyor.

Polisin yaptığı incelemeye göre bu yöntemle 13 mağdur yaklaşık 10 milyon lira dolandırıldı.

BDDK raporu yenileniyor: Futbolcular Seçil Erzan'a kaptırdıkları parayı bankadan alabilirBDDK raporu yenileniyor: Futbolcular Seçil Erzan’a kaptırdıkları parayı bankadan alabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.