BDDK raporu yenileniyor: Futbolcular Seçil Erzan’a kaptırdıkları parayı bankadan alabilir

Seçil Erzan olayında BDDK yeni deliller ışığında ikinci bir rapor hazırlayacak. Raporun sonucuna göre davanın seyri değişebilir.

Gündem 27 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da olduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan davasında yeni bir gelişme var.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı göndererek Seçil Erzan dosyasında yer alan telefon mesajı ve tanık beyanı gibi delilleri istedi. BDDK’nın yazısında yeni deliller üstünden yeniden değerlendirilme yapılması ve yeni rapor yazılması gerekliliğine işaret edildi.

Mağdurlardan iş insanı Atilla Baltaş’ın avukatı Ümit Karadağ BDDK’nın yazısını 10Haber’e değerlendirdi. Avukat Karadağ “Yeni bir raporun sonucu davanın seyrini baştan aşağıya değiştirir. Raporda bankanın sorumluluğu ortaya çıkarsa mağdurlar paralarını bankadan alır. BDDK’nın böyle bir karar alması önemli” dedi.


İlk raporda Denizbank’ın dahli olmadığı ifade edilmişti

Bu BDDK’nın ikinci raporu olacak. Seçil Erzan soruşturması sırasında BDDK’nın gönderdiği ilk raporda Denizbank’ın olayda sorumluluğunun olmadığı yazılmıştı. Bu rapor nedeniyle de Denizbank yöneticileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer yok kararı vermişti. Bu karardan sonra açılan davaya da Denizbank katılamadı.

Seçilbank davasında dün her ifade veren Fatih Terim anlattı; Seçil Erzan 'Terim'den 1,3 milyon dolar aldım' dediSeçilbank davasında dün her ifade veren Fatih Terim anlattı; Seçil Erzan ‘Terim’den 1,3 milyon dolar aldım’ dedi

Seçil Erzan’ın hayali fon vurgunu davası gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. 10haber okurları için bu vurgunu sekiz soruda her yönüyle yazmıştık. Seçil Erzan olayıyla ilgili tüm detayları özet olarak aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

8 soruda Seçil Erzan olayı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.