Seçil Erzan’ın videosunu çeken Moci konuştu

Seçil Erzan'ın darp edip videosunu çektiği iddia edilen Moci lakaplı Mojtaba Haghani 10Haber'e konuştu. Mojtaba Haghani "Videoyu 7 Nisan'da ben çektim. Ama darp etmedim. Seçil'in isteğiyle çektim" dedi. 

Gündem 1 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Seçilbank olayı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Seçil Erzan’ın boş bir arazide tehdit edildiği iddia edilen bir de video çıktı. Erzan videoda “Merhaba Süleyman Amca. Sana vermiş olduğumuz Moci’nin ve Nazlı’nın senedinde her ikisinin de hiçbir çıkarı yok. Senden çok rica ediyorum. Onların senetleriyle ilgili lütfen hiçbir şey yapma” diyor. Videoyu çeken Muci isimli kişi, Mojtaba Haghani. Çektiği videoyla ilgili 10Haber’e konuşan Mojtaba Haghani “Seçil Erzan eşimin üniversiteden arkadaşı. Kendisiyle oradan tanışıyoruz. Süleyman Aslan’dan alınan 10 milyon lira senedi Seçil Erzan’a güvendiğim için ben imzaladım. 7 Nisan’da  Seçil’le beraber Süleyman Aslan’a gidip borcun benimle ilgisinin olmadığını söyleyip senedi alacaktık. Ancak eşim Seçil’in Çorlu’da olduğunu öğrenip beni aradı. Ben de Çorlu’ya gittim. Yolda giderken Nazlı Can’la karşılaştık. O da Seçil’i eve bıraktığını söyledi. Daha sonra Seçil’in kaldığı evin önüne gidip 18.35 civarında bu videoyu çektim. Tehdit, darp gibi bir şey yapmadım. Videoyu tamamen kendi isteğiyle çektim. Daha sonra da 9 Haziran’da bu videoyu Emniyet’e verdim” dedi.

Verdiği parayı söylemedi

Seçil Erzan ifadesinde Mojtaba Haghani’nin verdiği parayı fazlasıyla aldığını söylemişti. “Siz Seçil Erzan’a ne kadar para verdiniz” sorusuna Haghani “Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Ama ben de mağdurum” diye yanıt vermişti. Bankanın Seçil Erzan’ın el yazısıyla hazırladığı notlardan yaptığı tabloya göre ise Mojtaba Haghani’nin 200 bin dolar verdiği, ancak geri alamadığı yazıyordu.

Moci güvenlik kamerasında

Mojtaba Haghani bankanın güvenlik kamera kayıtlarında  da yer alıyor. Bankanın geriye dönük incelediği kamera kayıtlarında 6 Mart 2023 tarihinde Haghani’nin Erzan’ın makam odasına girdiği belirlendi. Raporda “saat 14.31 sıralarında 55-60 yaşlarında kırmızı  gömlekli, siyah montlu, kot pantolonlu şahsın (Mojtaba Hakani) müdür odasına girdiği ve saat 15.32 sıralarında odadan çıkarak ayrıldığı” tespiti yer alıyor.

Seçil Erzan'a boş arazide tehdit: Kim bu Moci!Seçil Erzan’a boş arazide tehdit: Kim bu Moci!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.