Bir kurban portresi: ABD’den MBA sahibi ama çizgili deftere yazılmış belgeyle Seçil Erzan’a 237 bin dolar verdi

Futbolcuları dolandırma davasında Seçil Erzan'ın ağına takılanlar arasında ABD'de iş idaresi eğitimi görmüş Melis Özsüt Şener de var. Erzan'a ilk gün 150 bin dolar veren Şener akşamında 160 bin dolar geri alırken son verdiği 237 bin doları alamamış.

Gündem 28 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera’nın da aralarında olduğu ve kamuoyunda ‘Fatih Terim’ fonu olarak bilinen dolandırıcılık davasının yankıları sürüyor.

Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan’ın başında olduğu ‘ponzi’ sarmalında futbolcular dışında iş insanları, gayrimenkul danışmanları da var.

O isimlerden biri Melis Özsüt Şener. ABD California Üniversitesi İşletme bölümü sertifikası olan Melis Özsüt Şener Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Mezunu. Ve Şener de Seçil Erzan’ın fonuna para yatırmış ve daha ilk gün 10 bin dolar kazanmış. Ama Seçil Erzan tarafından dolandırılmaktan o da şikayetçi.

Melis Özsüt Şener’in internetten ulaşılabilen CV’si

Seçil Erzan Şener Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’e 7 Nisan 2023’te dolandırıldığını anlatan bir mail gönderdi. Olayın gelişimi 10 Nisan tarihli Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Ön İnceleme Raporu’nda ayrıntılarıyla anlatıldı.

Melis Özsüt Şener, Seçil Erzan’ın Denizbank ile çalışırsa kendisine dolar bazında diğer bankalardan daha çok kazandıracağını söylediğini, bunun üzerine güvenip yatırım yaptığını, son verdiği 237 bin doları alamadığını anlattı.

Melis Özsüt Şener, Seçil Ersan’ın “şubeye gelin, paranızı vereceğim” demesiyle şubeye gittiğinde Seçil Erzan’ın izinli olduğunu öğrendiğini belirtti.

Melis Özsüt Şener, Seçil Erzan ile yakın arkadaşları ve Erzan’ın kuzenleri olan Merve Yılmaz ve Kemal Tanın Yılmaz aracılığıyla tanışmıştı.

Denizbank bombayı ortaya bıraktı: Fatih Terim bankaya 'Seçil'e para verdim' demişDenizbank bombayı ortaya bıraktı: Fatih Terim bankaya ‘Seçil’e para verdim’ demiş

Bir günde 10 bin doları kazanınca…

Melis Özsüt Şener rapora göre Seçil Erzan’a ilk olarak 02 Haziran 2022’de 150 bin doları elden nakit verdi. Aynı gün Erzan’dan 160 bin dolar aldı. Bunun nasıl olduğunu sorunca da Erzan’ın kendisine parasını Fatih Terim’in yatırımlarının da dahil olduğu bir fon kapsamında değerlendirdiğini, o kazanınca diğer kişilerin de kazandığını söylediğini belirtti.

Bu Melis Özsüt Şener’in kulağına hoş geldi: 20 Haziran 2022’de Erzan’a 160 bin dolar daha verdi. Gayrimenkul danışmanlığı yapan Şener bundan 10 gün sonra, 30 Haziran 2022’de Denizbank Levent Büyükdere Şubesi’nde hesap da açtı.

Fatih Terim'in en yakınında, 'Terim Fonu' dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur ErkasapFatih Terim’in en yakınında, ‘Terim Fonu’ dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur Erkasap

Ekim ayına gelindiğinde Erzan kendisine parasının 480 bin dolar olduğunu söyledi. 26 Ekim’de Erzan’dan 200 bin doları nakit teslim aldı, bir süre sonra Erzan’a 237 bin dolar daha verdi.

Aralık ayına gelindiğinde ise Erzan fondaki parasının 700 bin doları geçtiğini söyledi Şener’e. Ve Şener ne para alırken ne de para verirken dekont, doküman aldı Erzan’dan.

Erzan’ın Şener’e verdiği not

7 Nisan 2023’te Erzan’dan sadece “237 bin doları elden aldım” şeklinde bir kağıt aldı Melis Özsüt Şener.

Bu kağıdın ardından da Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’e yukarıdaki olayları anlatan maili gönderdi.

Seçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesindeSeçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesinde

Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Ön İnceleme Raporu’nda Melis Özsüt Şener’in Yeditepe Üniversitesi lisans mezunu olduğu, ABD California Üniversitesi İşletme bölümünde sertifika aldığı bu eğitim bilgisiyle finansal okuryazarlığının yüksek olması gerektiği vurgulandı. Şener’in banka hesaplarına bir para girişi olmadığı ve kendisinin de bunun farkında olduğunun altı çizildi.

Seçil Erzan'ın kritik dört günüSeçil Erzan’ın kritik dört günü

Seçil Erzan ‘serumla konuşturdular’ demişti: Bankanın raporundan ‘vitamin’ çıktıSeçil Erzan ‘serumla konuşturdular’ demişti: Bankanın raporundan ‘vitamin’ çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.