Fatih Terim’in ilk maçı Yunanistan basınında: Rahat ve basit

Yunanistan basını PAS Giannina'yı 2-0 mağlup ederek Panathinaikos kariyerine galibiyetle başlayan Fatih Terim için 'Oyuncuların psikolojisini değiştirdi' dedi.

Spor 4 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fatih Terim Yunanistan'daki kariyerine üç puanla başladı.

Yunanistan Ligi’nde ikinci sırada bulunan Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos 16. hafta maçında ligin dibine demir atan PAS Giannina ile karşı karşıya geldi. Fatih Terim ilk maçından 2-0’lık skorla galip ayrıldı. Maçtan sonra yayıncı kuruluşa İtalyanca söyleşi veren Terim basın toplantısında özetle şunları söyledi:

İyi bir başlangıç yaptık: Öncelikle burada olmaktan dolayı çok mutluyum ve oyuncularımı performanslarından dolayı tebrik ediyorum. İyi bir başlangıç yaptık ve gelişeceğiz. Kısa süredir buradayım ama oyuncularım iyi oynadı. Çok az birlikte çalıştık ama üç puan aldık. Panathinaikos taraftarları bu akşam mutlu olmalı ve biz de daha iyi olmaya devam edeceğiz”

Stopere transfer yapacağız: Transfer yapmış olmak için transfer yapmayacağız. Stoper bölgesine bir veya iki hamle yapabiliriz. O bölgeye sol ayaklı bir oyuncu istiyorum. Büyük resim için her oyuncuyu çok hızlı şekilde görmeye ve tanımaya çalışıyorum. Umarım kısa zamanda  olur bu. Başkan Bay Giannis sürekli olarak bu pozisyonu doldurmaya çalışıyor.

Futbolcuların kendini zorlamaya alışması lazım: Aitor yorulana kadar ona maç boyunca “8”de oynamasını söyledim. Buna alışmaları lazım, her oyuncu her yerde oynayabilir. Ayrıca Filip ve bugün bizimle olmayan sol bekimiz (Juancar) ve Fikay var. Bugün onu oynatabilirdim, sol bek oynatmayı düşündüm, ama orta sahayı bozmak istemedim. Takıma yeni oyuncular gelecek ve uyum sağlayacaklar.

Fatih Terim komşuda gülerek başladıFatih Terim komşuda gülerek başladı

Yunan basınında Fatih Terim

Fatih Terim’in ilk galibiyetine Yunan basını geniş yer verdi. Haberlerden bazıları şöyle…

Gazzetta: PAS Ioannina’yı Fotis Ioannidis ve Toni Vilhena’nın golleriyle 2-0 mağlup eden Panathinaikos Fatih Terim dönemine galibiyetle başladı. Fatih Terim ilk maçına çıkarken Panathinaikos ilk yarının patronuydu. Mücadele PAS Ioannina yarı sahasına kolay geçen Panathinaikos’un hakimiyetinde geçti. Panathinaikos ikinci yarıya da hırslı başladı ve farkı ikiye çıkardı.

Sportal: Fatih Terim’in ilk maçında Panathinaikos oyuncularının kalitesinden faydalandı ve PAS Ioannina’yı 2-0 yendi. Türk teknik direktör oyuncuları korumak ve olası eleştirilerden kaçınmak için üç puan istiyordu. Açıkçası Terim hiçbir şey değiştirmedi ve değiştiremezdi de. Ancak Türk teknik direktör oyuncuların psikolojisini canlandırdı, daha özgür davrandılar.

SDNA: Rahat ve basit. Terim’in ilk maçında Panathinaikos PAS Ioannina’yı 2-0 yendi. Panathinaikos oyuna hırslı başladı, baskı yaptı ancak art arda fırsatlar kaçırdı. Panathinaikos’un oyuncuları top çaldı, rakibini boğdu, rakibe şansının olmadığını ilk andan itibaren hissettirdi.

Arkadaşından Seçil Erzan'a: Terim'e yaranacağım diye ne yaptığının farkında mısınArkadaşından Seçil Erzan’a: Terim’e yaranacağım diye ne yaptığının farkında mısın

Sport24: Fatih Terim’in yedek kulübesindeki ilk maçında Panathinaikos için hedef strese girmeden kolay bir galibiyetti. Yeşiller 2-0 galip gelerek Türk teknik direktörün sahada ne istediğinin işaretlerini verdi ve elbette daha çok çalışmak için zaman kazandı.

Goal: Terim ilk maçındaki galibiyetle Panathianikos’a nefes aldırdı.

Newsbeast: Terim’den ilk maçında 2-0’lık zafer.

Sportime: Terim damgasını vurdu. Panathinaikos rakibini zorlanmadan geçti.

Onsports: Terim’in yedek kulübesindeki ilk maçıydı. Panathinaikos kolay kazandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.