Mike Batiste’in gönlü eski hocası Obradovic’ten yana

EuroLeague’in ve Panathinaikos’un efsane uzunlarından Mike Batiste, BasketNews’a özel açıklamalarda bulundu. Batiste, dörtlü final tahminlerini paylaşırken, şampiyonluk için Zeljko Obradovic ve Partizan’ı öne çıkardı.

Spor 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mike Batiste'in gönlü eski koçundan yana!

Mike Batiste, Panathinaikos’un Zeljko Obradovic’le beraber Avrupa basketbolunun zirvesinde olduğu dönemde, takımın ruhu olan isimlerden biriydi. Fiziksel oyununu becerileriyle birleştirip, kazandığı 3 EuroLeague şampiyonluğuyla beraber adını Avrupa basketbol tarihinin unutulmaz uzun oyuncuları arasına yazdırmıştı. Batiste, şimdilerde NBA’de Alperen Şengün’ün de formasını giydiği Houston Rockets’ta asistan koçluk görevini sürdürüyor.

Batiste, EuroLeague play-offları başlarken BasketNews’a özel açıklamalarda bulundu. Eski koçu Obradovic’in lige Partizan’ın başında döndüğünü hatırlatan Amerikalı uzun, çeşitli tahminlerde de bulundu.

NBA'in savunma bakanı Jaren Jackson olduNBA’in savunma bakanı Jaren Jackson oldu

Partizan ve Obradovic’i dörtlü finalde görüyor

Batiste, yaptığı tahminlerde saha avantajına sahip üç takımı dörtlü finale yazarken, saha avantajına sahip olmayan Partizan’ın da dörtlü finaller için Kaunas’ta olacağına inanıyor. Batiste, “Orada eski koçum Zeljko Obradovic var. Onunla beraber üç şampiyonluk kazandım. Şimdi ona ters gitmek biraz garip olur  o yüzden bunu yapmayacağım. Bence o Partizan’ı gayet iyi hazırlayacak. Bence bu tarz eşleşmelerde onun kadar iyi hazırlık yapan bir koç yok. Çarkı çevireceğim ve bahsimi Obra’nın galibiyeti üzerine oynayacağım” dedi.

Partizan, normal sezonu 20 galibiyet ve 14 mağlubiyetle 6. sırada tamamlamıştı. Belgrad ekibi, sezonu 3. sırada tamamlayan Real Madrid’le eşleşti ve saha avantajı İspanyol ekibinde olacak. 34 maçlık kısmı 23 galibiyetle geçen Chus Matteo yönetimindeki Real Madrid, son yıllardaki en defolu kadrosuyla play-offa geliyor denebilir. Zira özellikle gard rotasyonundaki yetersizlik, sezon ortasına Facundo Campazzo’nun kadroya katılamayışı ve sürekli eleştirilen baskı altındaki Chus Matteo’nun varlığı Real Madrid’i seri nezdinde net favori olmaktan uzaklaştıran unsurlar.

Elbette Madrid’in net favori olmasını engelleyen unsurların hepsi bununla sınırlı değil. Obradovic gerçeğinin EuroLeague play-off sahnesine döndüğü düşünülürse bu bile net favori dile getirmemek için yeterli sebep. Öte yandan Partizan, EuroLeague’deki en etkili taraftar desteğine sahip desek yanılmış olmayız. Zira Belgrad takımı, şayet NBA’de mücadele ediyor olsaydı dahi en fazla seyirci ortalamasıyla oynayan 15. takım olabilirdi. Partizan bu sezon sadece bilet gelirlerinden 4 milyon Euro’yu kasasına koydu. Bu faktörün yanı sıra tekrar Obradovic etkisine dönecek olursak başarılı koç, Avrupa kupalarında oynadığı 21 play-off serisinin tam 20 tanesini kazanarak anormal bir yüzde yakaladı. Obradovic’in kaybettiği tek seri ise Mike Batiste’in de bir parçası olduğu 2006 Panathinakos sezonuna ait.

Partizan taraftarı rakiplerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor…

Batiste, sırf bu verinin dahi Obra karşısında konumlanmamak adına yeterli olduğunu söyleyerek, “Sadece bu sebepten dolayı dahi onun karşısında durmam. Partizan’ın arkasında Obradovic gibi bir güç var ancak Dante Exum da gayet iyi oynuyor. Birkaç maçlarını izledim ve Exum hem kendi skorunu üretip hem de takım arkadaşlarını işin içine sokabiliyordu. Ayrıca Kevin Punter’a sahipler, o her an alev alabiliyor. Bence skor anlamında iyi bir seri geçirecek. Ancak doğru anda skor üretme anlamında da gayet iyi olacak, oyunun kendine gelmesini bekleyip savunmaları cezalandıracak” kısa rotasyonundaki oyuncuların rollerine de vurgu yaptı.

EuroLeague play-offlarındaki eşleşmelerin tamamının çekişmeli geçeceğini vurgulayıp, beş maç sonunda biteceklerini düşünen Batiste, Real Madrid’in de savaşacağına ancak küçük detayların belirleyici olacağına inanıyor. Batiste, “Madrid cesurca mücadele edecek ancak Obradovic’in uzman olduğu birkaç ufak strateji belirleyici olacak” dedi.

Kaunas’taki Final Four için Batiste, play-offta Fenerbahçe’yle karşılaşacak olan Olympiakos’un yarı finalde Monaco’yu eleyerek finale yürüyeceğine inanıyor. Barcelona’nın da play-offta Zalgiriş Kaunas engelini aşacağına inanan Batiste, dörtlü final tahmini şu şekilde yapıyor: “Bu ikili arasında tercih yapmak zorunda kaldığım için üzgünüm çünkü Obradovic için oynamıştım ve Sarunas Jasikevicius da benim kardeşim ve takım arkadaşımdı. Onunla beraber iki şampiyonluk kazandım. Şu an bile ikili arasında tercih yapmak gerilmeme sebep oluyor. Ancak bence öğretmen günün sonunda öğrenciyi yenecek ve Barcelona’yı eleyen Partizan finalde Olympiacos’la karşılaşacak.”

Batiste, Partizan-Olympiakos finali öngörüyor!

Final için de tahmin yapmaktan geri durmayan Batiste, Obradovic yönetimindeki Partizan’ın mutlu sona ulaşan ekip olacağını düşünüyor. Partizan, 2014’ten bu yana ilk kez katıldığı EuroLeague’de 2010’dan bu yana ilk kez Final Four yapmaya çalışacak. Obradovic de 2019 yılında Fenerbahçe’yle katıldığı dörtlü finalden sonra ilk defa EuroLeague play-offlarında boy gösterecek ve takımını dörtlü finaller için Kaunas’a götürmek için çaba gösterecek.

EuroLeague’de play-off eşleşmeleri şu şekilde:

  • Olympiacos – FENERBAHÇE BEKO (8)
  • Barcelona – Zalgiris Kaunas (7)
  • Real Madrid – Partizan (6)
  • Monaco – Maccabi Tel-Aviv (5)

EuroLeague play-offlarında mücadele 25 Nisan akşamı oynanacak iki maçla başlayacak. Açılış saat 21.15’teki Monaco – Maccabi Tel-Aviv maçıyla yapılacak. 21.45’te ise merakla beklenen eşleşme Real Madrid – Partizan için ilk hava atışı yapılacak. Real Madrid’in ev sahipliğindeki mücadelede Obradovic ve Partizan saha avantajını kapmak için savaşacak.

26 Nisan akşamında devam edecek. Gecenin ilk maçında Barcelona, Zalgiris Kaunas’la karşılaşacak. Mücadele saat 21.00’de başlayacak. Saat 21.45’te ise temsilcimiz Fenerbahçe Beko sahne alacak. Fenerbahçe Beko, normal sezonu lider tamamlayan rakibi Olympiacos’a konuk olacak ve saha avantajını alma mücadelesi verecek.

Euroleague play-offlarında ikinci maçların programı ise şu şekilde:

27 Nisan Perşembe 21.15: Monaco – Maccabi Tel-Aviv

27 Nisan Perşembe 21.45: Real Madrid – Partizan

28 Nisan Cuma 21.00: Barcelona – Zalgiris Kaunas

28 Nisan Cuma 21.30: Olympiacos – FENERBAHÇE BEKO

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.