Baharı, hatta yazı beklerken günlerce sürecek kış

Mayıs ayında baharı bekleyen Türkiye Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisinde. Hava sıcaklıkları 10 dereceye kadar düşecek.

Çevre 2 Mayıs 2026
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Türkiye, mayıs ayında bahar sıcaklıklarını beklerken adeta kışı yeniden yaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 2 Mayıs 2026 tarihli hava durumu raporuna göre, hafta sonu kuvvetli yağış ve fırtınayla birlikte sıcaklıklarda hissedilir derecede düşüş yaşanacak.

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi geneli, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girmiş durumda. Bölgede 4-5 gün boyunca etkisini sürdürmesi beklenen bu sistem nedeniyle hava sıcaklıklarının 4-6°C birden azalacağı tahmin ediliyor. Düşük sıcaklıklarla birlikte bölge genelinde aralıklı sağanak ve yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı değerlendiriliyor.

Meteoroloji’nin yayımladığı genel tahminlere göre, soğuk hava dalgası sadece Marmara’yı değil tüm Türkiye’yi etkileyecek. Ülke genelinde sıcaklıkların ortalama 10 derece birden düşmesi beklenirken bazı yüksek ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ihtimali bulunuyor.

Türkiye genelinde 13 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Amasya, Çorum, Samsun, Ordu, Sinop ve Tokat için sağanak ve kar yağışı uyarısı; Antalya, Burdur, Isparta, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt için ise kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.