Antalya’da deniz polisinin kurtarma robotu dün iki can kurtardı

Antalya'da denize girip dalgalarla boğuşan 19 yaşındaki Bedirhan Kiril'i ve ona yardım etmeye çalışan İbrahim Sunduvaç'ı deniz polisinin 'insansız cankurtaran robotu' kurtardı.

Çevre 21 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Türkiye’nin önemli bir bölümü dün fırtına ve yağmurun etkisi altındaydı. Hava şartlarından olumsuz etkilenen illerden birisi de rüzgarın 70 kilometre hızla estiği Antalya’ydı. Konyaaltı Sahili’nde fırtına nedeniyle dalgaların boyu 5 metreye kadar ulaştı.

Konyaaltı Plajında tüm uyarılara rağmen  19 yaşındaki Bedirhan Kiril buna aldırış etmeden denize girdi. Dalgalarla birlikte açığa sürüklenen Kiril’i fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Bu sırada gencin denizde çırpındığını gören dalış eğitmeni İbrahim Sunduvaç can yeleğini giyerek suya girdi. Kiril’i kurtarmak için yanına kadar yüzen Sunduvaç dev dalgalardan dolayı kıyıya gelemedi ve ekiplerin yardımını bekledi.

İhbarla birlikte bölgeye deniz polisi, kıyıya 100 metre açıktaki Kiril ile dalış eğitmeni Sunduvaç’ın yanına uzaktan kumandalı ‘insansız cankurtaran robotu’ yolladı.

Robota tutunan Sunduvaç ve Kiril kıyıya getirildi. İlk müdahalesi sahilde yapılan Kiril, tedavi için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Dalış eğitmeni İbrahim Sunduvaç şunları söyledi: “Kendime can yeleği aldım, suya atladım. Başka ekipmanım yoktu. Onu sakinleştirdim, önce kıyıya gelmeyi denedik başaramayacağımızı anlayınca tekrar açığa gittik. Çünkü dalgadan daha az etkilenmemiz gerekiyordu. Ardından sakin sakin yüzmeye başladık. Kıyıdaki robotu ve ekipleri görünce tekrar kıyıya yaklaşmaya başladık. Neyse ki bu sefer başardık. Bu tür havalarda kimsenin denize girmemesi gerekiyor.”

Meteoroloji'den 45 il için yoğun yağış uyarısıMeteoroloji’den 45 il için yoğun yağış uyarısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.