En sevimli kurtarma: Lüfer için denize açılan balıkçılar yavru ayı tuttu

Giresun’da balıkçılar denizin ortasında yüzmekten yorgun düşmüş bir yavru ayıyı fark etti. Dalgalarla boğuşan ayıyı ağ atarak tekneye çeken balıkçıları kıyı şeridindeki yurttaşlar dakikalarca alkışladı.

Çevre 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Giresun’un Keşap ilçesinde, denizde mahsur kalan yavru ayı, çevredeki balıkçılar tarafından kurtarıldı. O anlar balıkçıların cep telefonuna yansıdı.

Keşap ilçesi Tepeköy Kulak mevkisinde balıçılar, denizde yüzen bir yavru ayı fark etti. Durumu haber alan yakındaki tüm balıkçılar, denizde yüzen yavru ayı için kurtarma çalışması başlattı. Karadan yaklaşık 200 metre açıkta dalgalara boğuşan yavru ayının yanına ulaşan balıkçılar, ağ ve balık kepçesi ile yavru ayıyı tekneye çıkardı. Karaya kadar ağ içerisinde götürülen yavru ayı, Doğu Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.

‘Operasyonu’ kaydettiler

Karadan 200 metre açıkta balıkçılar tarafından kurtarılan yavru ayının o anları cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde; dalgalar arasında yüzmeye çalışan yavru ayının balıkçılar tarafından kurtarılıp, tekneye çıkarılması yer aldı. (DHA)

Samsun’da balıkçıların ağlarına bir ceset takıldıSamsun’da balıkçıların ağlarına bir ceset takıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.