Erdoğan’dan ‘sokak köpekleri’ çıkışı: Çözüme kavuşturacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da sokak köpekleri tarafından ısırılan çocukla ilgili konuştu. Erdoğan "Başıboş sokak köpeklerinin zarar verdiği insanlarımızın haklarını korumanın da görevimiz olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.

Çevre 10 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Ankara’da dördüncü sınıf öğrencisi bir çocuk üç gün önce okula gitmek için evinden çıkmış, yolu üzerinde boş bir araziden geçerken çok sayıda köpeğin saldırısına uğramıştı. Çevredekilerin anlattığına göre küçük çocuk kendini korumayı başaramamış, ağır yaralanmıştı. Yardımına koşan çevredekilerce hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da açıklama yapmış, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Bir açıklama da dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Erdoğan Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı’nda yaptığı konuşmada “Başıboş sokak köpeklerinin zarar verdiği insanlarımızın haklarını korumanın da görevimiz olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız” dedi.

Erdoğan daha önce de bir kız çocuğunun sitede sahipli bir köpek tarafından ısırılmasının ardından açıklama yapmıştı, ama o açıklama epeyce sertti. İki yıl önce dört yaşındaki Asiye Ateş’in Pitbull köpeklerin saldırısı sonucunda ağır yaralanmasından sonra Erdoğan “Biz hayvan severler noktasında yasal düzenleme yapalım dedik, yaptık. Bu yasal düzenleme ile ortaya bir de bedel çıkıyor” demiş, bu bedelin ödetileceğini söylemişti. Açıklamanın ardından hayvan severler tepki göstermiş, gelişen hayvana şiddet görüntüleri nedeniyle iktidarı suçlamıştı.

Erdoğan dünkü konuşmasında Amerika’da öldürülen George Floyd’u, cansız bedeni Bodrum kıyısına cansız bedeni vuran Aylan bebeği de hatırlattı ve “Lafa gelince mangalda kül bırakmayanlar iş icraata gelince iki yüzlülüğün kitabını yazmaktadırlar” dedi. İsrail’in Gazze’ye saldırıları için de “BM Güvenlik Konseyi’nden bir umudumuz kalmadı, konsey 7 Ekim’den bu yana İsrail’i koruma ve kollama konseyine dönüştü. Gazze’deki zulümlerle birlikte BM’in bu aciz yapısının da tüm dünyada sorgulanacağına inanıyoruz. Bakın çok açık söylüyorum. Gazze’den sonra hiçbir şey eski tas eski hamam devam edemez” diye konuştu.

Boş arazide çocuğa köpek saldırısına soruşturmaBoş arazide çocuğa köpek saldırısına soruşturma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.