CSO Ada Ankara’da yaz sezonu Riff Cohen ile başladı

CSO Ada Ankara yaz boyunca konserlerine devam ediyor. Dün akşam Riff Cohen'in performansıyla başlayan yaz konserleri farklı müzik türlerinden sanatçıların performanslarıyla sahnede olacak.

Kültür Sanat 6 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Riff Cohen, CSO Ada Ankara'nın yaz sezonu açılışında sahnedeydi.

CSO Ada Ankara yaz sezonu etkinliklerine başladı. Yaz boyunca konserlerin devam edeceği mekân farklı müzik türlerini bir araya getirecek. Dün başlayan yaz sezonu etkinliklerinin ilk konuğu İsrailli yıldız Riff Cohen oldu.  2013 yılında yayınladığı ilk albümü ‘A Paris’de yer alan Dans Mon Quartier şarkısı ile Türkiye’de 180 milyondan fazla dinlenen ve büyük bir hayran kitlesine ulaşan Riff Cohen bu muhteşem konserde Mezopotamya folk sesleri, Afrika ve Orta Doğu ritimleri ile en beğenilen şarkılarını dinleyicilerle buluşturdu.

CSO Ada Ankara’da konserler yaz boyu devam ediyor

CSO Ada Ankara, dün gerçekleşen Riff Cohen konseri sonrası önümüzdeki haftalarda da özel buluşmalara ev sahipliği yapmaya devam edecek. İsviçreli yıldız soprano Sarah Pagin ‘Yaz Ruhu’nu taşıyan, seyircilerinin kanını kaynatacak bir konserle 19 Temmuz’da CSO Ada Ankara’ya geliyor. Quartet eşliğinde sahne alacak Sarah Pagin, farklı dillerde klasik, caz  ve pop müzikten oluşturduğu benzersiz programıyla unutulmaz bir gece sunacak.  İstanbul Jazz Ensemble 12 Temmuz, Meltem Ege ve Önder Focan Group 26 Temmuz ve Flapper Swing 2 Ağustos’ta cazseverlerle buluşacak.

CSO Ada Ankara 5 Ağustos’ta ise Ezgi Ayçe, Ajda Pekkan şarkılarını caz versiyonları ile yorumladığı ‘Ezgi Ayçe Sings Jazzy Ajda2 projesine de ev sahipliği yapacak. Bu aynı zamanda Ayçe’nin projesinin seyirciyle ilk buluşması olacak. Keman virtüözü Cihat Aşkın, ünlü piyanist Can Okan ile birlikte 8 Temmuz’da,  tarihe meydan okumuş birçok eseri ve caz standartlarını ustalıkla icra eden, uluslararası kariyerlerini en üst düzeyde sürdüren; Poyraz Baltacıgil (çello), Yarkın Tuncer (kontrbas) ve Barış Büyükyıldırım (piyano) klasikleri ve kendi eserlerini dinamik ve sıra dışı bir ruhla 16 Temmuz’da, Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesliler beşlisi Golden Horn Brass, 22 Temmuz’da CSO Ada Ankara dinleyicisiyle buluşacak.

Piyanist Özgür Aydın, Johann Sebastian Bach’ın Goldberg Varyasyonları programıyla 29 Temmuz’da sanatseverlerle buluşacak. Piyanist Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner, farklı kültürleri birleştirmek ve onlardan beslenerek herkese aktarabilmek için bir araya geldikleri Duo Blanc & Noir piyano ikilisi olarak yayınladıkları ‘It’s Electric’ albümünün Türkiye prömiyeri ile 9 Ağustos’ta CSO Ada Ankara’da sanatseverlerin karşısında olacak.

12 Ağustos’ta ise Coşkun Karademir, ‘Etnik Sinyaller’ ile Doğu’nun mistik tınılarını, Anadolu’nun geleneksel halk şarkılarını ve bu makamsal yapılardan esinlenerek bestelediği enstrümantal ezgilerini, kendi alanında bir ilki gerçekleştirerek elektronik müzik materyalleriyle harmanlayarak sahneye taşıyacak. Konservatuvardan Devlet Operası’na, oynadığı tüm müzikal ve operaların renk, ses ve teknik zenginliklerini, Türk Sanat Müziği alanındaki en iyi üstatlarla çalışarak bir araya getirdiği “Assolist” ve “Assolist II Meşk-i Müren” albümleriyle dinleyiciye sunan Efruze, Yeşilçam Şarkılarından oluşan repertuvarı ile 16 Ağustos’ta ilk kez CSO Ada Ankara’da dinleyici ile buluşacak.

İzlanda'dan gelen soğuk hava Müzik Radarı'na yakalandıİzlanda’dan gelen soğuk hava Müzik Radarı’na yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.