Bir Ankara bilmecesi: Erdal Beşikçioğlu’nu değil Behzat Ç’yi tanıttı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel seçim otobüsünden Etimesgut adayı Erdal Beşikçioğlu’nu tanıtırken onun canlandırdığı hayali kahramandan bahsetti: Ona bakınca kahraman Türk polisini görüyorum!

Siyaset 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve adayı Mansur Yavaş ile CHP’nin Etimesgut adayı oyuncu Erdal Beşikçioğlu Etimesgut’ta seçim koordinasyon ofisi açtı.

Seçim şovuna dönüştürülen etkinliğe CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Etkinlikte bazı CHP Ankara milletvekilleri ve Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe de yer aldı.

CHP’li yöneticiler açılışa gelen yurttaşlara seslendi. Seçim otobüsüne ilk çıkan isim Erdal Beşikçioğlu oldu.

Yavaş’ın söylemine gönderme yaptı

Çok heyecanlı olduğunu vurgulayan Beşikçioğlu “Atatürk’ün şehri Ankara’da Atatürk’ün ilçesi Etimesgut’u marka bir kent yapacağız” dedi.

Sokak sokak yurttaşlarla buluştuklarını belirten Beşikçioğlu çözülmemiş sorunları bildiklerini söyledi ve “Sorun varsa çözüm sosyal demokrat belediyecilikte, birlikte yönetmekte, şeffaf ve hesap verebilir olmakta” diye konuştu.

‘7-24 çalışacaklarını’ iddia eden Erdal Beşikçioğlu hedeflerinin sosyal belediyecilik olduğunu ve Etimesgut’un gelecek 30 yılı planladıklarını söyledi. Projeleri hayata geçirmek için katılımcı bir yönetim modeli benimsediklerini vurgulayan Beşikçioğlu sözlerine “En büyük projemiz huzur ve mutluluktur. Ranttan değil halktan yana belediyecilik yapacağız. 1 Nisan günü belediyenin önünde Ankara havasına eşlik etmenizi çok isteriz” diyerek son verdi. Beşikçioğlu’nun bu söyleminin daha önce “Benim en çılgın projem” huzurdur diyen Yavaş’ın demecine benzerliği dikkat çekti.

Yavaş: Rant için koşanlar yanımda değil

Beşikçioğlu’nun ardından kürsüye ABB Başkanı Mansur Yavaş geldi. Beş yılı geçirdiklerini hatırlatan Yavaş “Benim yanımda rant için koşanları görmediniz. Halk için hep birlikte çalıştık. Dört binden fazla ihalemizi canlı yayınladık. Hesap veriyoruz. Hiçbir şeyden çekinmiyoruz. Başkaları gibi ‘Ben hesabı öbür dünyada veririm’ demiyoruz. Bu dünyada hesap veremeyen öbür dünyada da veremez. ‘Çalıyor ama çalışıyor’ felsefesini, Ankara kaldırımlarının dibine kadar gömdük” diye konuştu.

Belediyeyi ‘Doğumundan ölümüne kadar vatandaşın bütün ihtiyaçlarıyla ilgilenen kurum’ diyerek niteleyen Mansur Yavaş sözlerine şöyle devam etti:

“İlkokul ve ortaokul öğrencileri otobüsle okuluna gidiyorsa, ABB tarafından ücretsiz taşınıyor. Bütün derdimiz onların okuması. Üç yıldır 200 bin aileye doğal gaz yardımı yapıyoruz. İstanbul’daki çorba dağıtmaya başladı, benim çorba dağıtmamla dalga geçiyorlar. Emeklilere benden başka yardım yapan belediye yok.”

‘Suçlulara göz açtırmayan’ başkan adayı

Yavaş’ın ardından CHP lideri Özgür Özel konuşmaya başladı. Aday belirleme süreçlerinin geride kaldığını hatırlatan Özgür Özel sokağa çıkmanın sırası geldiğini dile getirdi.

Etimesgut’un gelişen ancak ‘birileri tarafından kıymeti bilinmeyen’ bir ilçe olduğunu ifade eden Özel, Erdal Beşikçioğlu’nu şu sözlerle övdü:

“CHP’nin yönettiği kentlere yatırım geliyor, kentler güzelleşiyor. Etimesgut’a bunu yapmaya geliyoruz. Etimesgut’u Ankaralı kimliğine sahip çıkan, elinin değdiği yeri değiştiren, halkın sevdiği birine teklif ettik. O da kabul etti. Ona bakınca ben bir Ankara sevdalısı, suçlulara göz açtırmayan, kahraman Türk polisini görüyorum.”

Adana’da istifa eden CHP’li başkanlar İYİ Parti’den aday olacakAdana’da istifa eden CHP’li başkanlar İYİ Parti’den aday olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.