Hayvan haklarını koruma derneği başkanının garajında horoz dövüşü yapılıyormuş

Polis ekipleri, 'horoz dövüşü yapıldığı' ihbarı üzerine İstanbul'da bulunan tır garajına baskın yaptı. Baskında horoz dövüşü için özel bir ringin kurulduğu anlaşılırken garajın sahibinin Hayvanları Çevreyi ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı U.İ. olduğu tespit edildi.

Çevre 12 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde bir Tır garajında hayvan dövüşü organize edildiği ve kumar oynatıldığı yönünde bir ihbar üzerine harekete geçen polis, yaptığı baskınla büyük bir skandalı su yüzüne çıkardı.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre, olay 24 Ocak akşamı meydana geldi. “Hayvan dövüşü yaptırılıyor, bahis oynuyorlar ve kalabalıklar” ihbarı üzerine harekete geçen asayiş ekipleri, iddiaya konu adrese baskın düzenledi. Olay yerine giden ekipler, tır garajını içinde barındıran geniş arsada ellerinde kafeslerle koşan insanlar gördü. İçinde horoz bulunan altı kafesi muhafaza altına alan polisler, şüphelileri gözaltına aldı.

Dernek Başkanı garajın sahibi çıktı

Polis ekipleri adrese girince horozlar için yapılmış özel bir ring ve ringin etrafında oturma yerlerini görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Yerlerde ise hayvanlara ait tüyler, kan izleri ve alkol şişeleri tespit edildi. Bu sırada kendisini İstanbul Hayvanları Çevreyi ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı olarak tanıtan U.İ., garajın dernek faaliyetlerinde kullanıldığını ileri sürdü. Ancak belge ibraz edemedi. Derneklerinin, mezat denilen özel yetiştirilmiş hayvan sunumu ve açık artırma ile satışının yaptığını söyleyen şahıs, kumar oynatma ve yer sağlama iddiasını, “Dernek başkanı olarak böyle bir şeye müsaade etmem, kuruluş amacımıza aykırı” diyerek reddetti.

Horozlar perişan halde

Olay yerinde bulunan diğer şüpheliler horozlara ilgisi olduğunu ve bu nedenle çevre illerden mezata geldiğini, ringde hayvanların sergileneceğini ve hayvanlarında tek bir yara olmadığını öne sürdü. Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili görüntü kayıtlarını inceledi. Yerlerde horozlara ait tüylerin olduğunun ve kan lekelerinin görüldüğünün belirtildi.

Olay yerinin mezat olamayacağını ve horoz dövüşü için kullanıldığını kaydeden Başsavcılık dört şüpheli hakkında dava açtı. İstanbul Hayvanları Çevreyi ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı U.İ.’nin “kumar oynanması için yer ve imkan sağlama” suçundan üç, diğer üç şüphelinin ise “Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan ikişer yıla kadar hapsi istendi.

Horozları koruma derneğine horoz dövüşü baskınıHorozları koruma derneğine horoz dövüşü baskını

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.