Hayvana şiddetin adresi bu kez Manisa: Yine köpeği astılar

Manisa'da bir bağ evinin kapısına ölü haldeki bir sokak köpeğinin asıldığı görüldü. Tepki toplayan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çevre 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Önceki gün Ankara’da 17 köpek ağaca bağlanmış halde bulunmuşken bu kez de benzer bir haber Manisa’dan geldi. Dün Turgutlu ilçesi Arpalık mevkiindeki bir bağ evinin bahçe kapısında iple asılı bir köpek bulundu. Ölü olan sokak köpeğini görenler durumu TURHAKDER Başkanı Seyhan Sallıtepe Karaduman ile Manisa Hayvanları Koruma Derneği’ne (Manisa HAKDEM) bildirdi.

Köpeğin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Seyhan Sallıtepe Karaduman çok üzücü bir görüntüyle karşılaştıklarını ve bunu kimin neden yaptığını bilmediklerini söyledi. Karaduman, “Gören vatandaş fotoğraflayıp bize ulaştırdı. Ben bu görüntüyü yayınladığım için çok üzgünüm, konu hakkında tüm kolluk kuvvetlerini göreve davet ediyorum. Bölgedeki kameraların incelenerek bunu yapanların ortaya çıkmasını istiyorum. Düşünün bugün bu canlara bunu yapanlar yarın insanlara neler yapmaz” dedi.

Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, söz konusu paylaşıma sosyal medyada çok sayıda tepki gelmesi üzerine harekete geçip, inceleme başlattı. Jandarma, köpeği öldürüp, bahçe kapısına asan şüpheli ya da şüphelilerin belirlenip, yakalanması için çalışmalara başladı. Jandarma, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını da incelemeye aldı.

17 köpek ağaca asıldı: Cezaların caydırıcılığı yeniden gündemde17 köpek ağaca asıldı: Cezaların caydırıcılığı yeniden gündemde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.