Haziranda karla mücadele: 2 günde temizlendi

Kars'ın yüksek yaylalarında yer yer 3 metreyi bulan karla mücadele ediliyor. Ekipler, karları 2 günde temizleyebildi.

Çevre 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Kars’ın yüksek rakımlı yaylaları, Haziran ayında karla mücadeleye sahne oluyor. Kars İl Özel İdaresi ekipleri, en son Selim ilçesine bağlı Tuygun köyünün 2 bin 600 rakımlı yaylasının yolunu açtı. Karın kalınlığı yer yer 3 metreye ulaşıyordu ve temizlenmesi de 2 günü buldu.

İl Özel İdaresi Ekip Şefi Sezai Yurdalan, her yıl aynı tarihte yüksek rakımlı yaylalarda çalışma yaptıklarını belirterek, amaçlarının köylülerin yaylalarına rahatlıkla ulaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Bu arada son yılların en yağışlı haziran ayını yaşayan Kars’ta havalar da bir türlü ısınmadı.

Kent merkezinde dışarıda oturmak isteyen Karslılar ateş yakarak ısınıyor.

Hava sıcaklığının 10 derecenin altına düştüğü kent merkezinde dışarıda oturmak zorlaştı. Sıcağa hasret kalan vatandaşlar, akşam saatlerinde kışlık kabanlarıyla dışarı çıkabiliyor. Yağmur ve soğuk hava sebebiyle bölge halkı, evlerinde vakit geçirmek zorunda kalıyor. Bazı kafelerde ise ateş yakılarak, müşterilerin ısınması sağlanıyor.

Varil başında ısınan Ayhan Demiral, haziran ayında yağışlar sebebiyle havaların ısınmadığını söyledi.

Sel felaketleri Haziran'da zirveye çıktı: 'Kriz ortamına gireceğiz'Sel felaketleri Haziran’da zirveye çıktı: ‘Kriz ortamına gireceğiz’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.