Ordu ve Giresun’da sel, heyelan, fırtına

Giresun, Ordu ve Kars'taki şiddetli sağanak yağışlar nedeniyle sel meydana geldi. Kimi bölgelerde yaşanan heyelan nedeniyle yol kapandı. Giresun'da çöken bir evde kalan Rıdvan Coşar kayboldu.

Çevre 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Ordu'daki heyelan ulaşımı engelledi.

İklim krizi yaz aylarında sel ve orman yangınlarıyla kendini gösteriyor. Bu sene de bazı iller sel ile mücadele ediyor ve günlük hayatı da ciddi şekilde etkiliyor. Önceki gün Ordu’da şiddetli sağanak yağış, heyelana da neden oldu. Kabataş-Gölköy-Aybastı bağlantı yolunda heyelan meydana geldi ve yaklaşık 3 saat süren çalışma sonrası yol yeniden trafiğe açıldı. Fatsa ilçesinde ise sağanak yağışın ardından Ilıca deresinde yaşanan taşkın nedeniyle sürüklenen bir otomobilde mahsur kalan 2 kişi ile heyelan nedeniyle evden çıkamayan 4 kişilik aile, ekiplerce kurtarıldı.

Ordu’daki heyelan ulaşımı engelledi.

Giresun’da ise sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Heyelanların oluştuğu beldede evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ise AKUT ekiplerince kurtarıldı. Duroğlu Belediye Başkanı Halil Çetin, gazetecilere, yağış nedeniyle beldenin farklı bölgelerinde heyelanların yaşandığını söyledi. Can kaybı yaşanmadığını da sözlerine ekleyen Çetin, Çağlayan Mahallesi’nde bir evin yıkıldığını duyurdu.

Giresun’daki Çağlayan Mahallesi’nde heyelan meydana geldi.

Bir kişi aranıyor

Beldede meydana gelen su baskınlarından etkilenen 10 kişi, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Çağlayan Mahallesi’nde Rıdvan Coşar’a ait fındık bahçesindeki ahşap kulübe de toprak altında kaldı. AFAD ekipleri, olay sırasında kulübede olduğu tahmin edilen Coşar için arama çalışması yapıyor. Coşar’ın eşi Ayfer Coşar, gazetecilere, eşi ile en son dün akşam saatlerinde görüştüğünü, sonrasında ise bir daha ulaşamadığını söyledi.

Ordu’da bazı evleri su bastı.

Vali Enver Ünlü ise AFAD’a ve 112’ye 60 sel ile su baskını, 24 mahsur kalma ihbarı geldiği bilgisini paylaştı ve “23 mahsur kalma olayına anında sıcağı sıcağına müdahale edilmiş ve vatandaşlarımız salimen kurtarılmıştır” dedi.

Sağanak yağışlar Kars’ta da sele neden oldu.

Kars’ta sağanak yağışın beraberinde seli getirdiği illerden biri. Kentte iki gündür süren aralıksız yağış nedeniyle Zuvar, Çallı ve Bayam köyü yollarında hasar meydana geldi. İlçeye bağlı Karabağ köyünde de derelerin taşmasıyla oluşan sel, tarım arazilerine zarar verdi. Ekili arazilerde hasar tespit çalışması başlatıldı. Şehirde sel nedeniyle can kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

Kastamonu, Sinop, Amasya, Samsun sele teslim: 2 ölüKastamonu, Sinop, Amasya, Samsun sele teslim: 2 ölü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.