Kaplumbağa ‘Chonkosaurus’ büyüklüğüyle viral oldu

ABD'de Chicago'da irice bir kaplumbağa akarsuda dinlenirken büyüklüğüne şaşıran bir adamın kamerasına yakalandı. Adamın 'Chonkosaurus' adını taktığı kaplumbağa sosyal medyada viral oldu.

Çevre 13 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kaplumbağa 'Chonkocaurus'. Fotoğraf: Joey Santore/Twitter

Joey Santore denilen bir adam geçen hafta sonu arkadaşıyla Chicago Nehri boyunca kanoyla dolaşırken paslanmış bir zinvirin üzerinde oturan oldukça iri bir kaplumbağaya denk geldi. Hayvanın bu kadar iri olması Santore’yi şaşırttı. Hemen telefonunu eline alarak kaplumbağanın videosunu çekti.

Sosyal medyada, ‘Chicago Nehri Kapankaplumbağaı yani Chonkosaurus’ başlığıyla paylaştığı videoda Santore’nin kaplumbağının büyüklüğü karşısında ne kadar hayrete düştüğü, “Şu çocuğa bakın. En güzel manzaranın fotoğrafını çektik. Şu şeyin büyüklüğüne bakın. Şu canavara bakın. Hey naber dostum? İyi gördüm seni. Dipçik gibisin” sözlerinden anlaşılıyor.

Forest Preserves of Cook County’nin baş yabancı hayatı biyoloğu Chris Anchor, Santore’nin görüntülediği kaplumbağanın, boyutu göz önüne alındığında oldukça nadir olduğunu söyledi. Kaplumbağaların nehirlerde güneşlenirken görülmesinin de pek alışılmadık bir durum olduğunu söyleyen Anchor, hayvanın muhtemelen kış uykusundan yeni çıktığını ve vücudunu ısıtmayı amaçladığını söyledi.

Anchor videodan ne kadar büyük olduğu tam olarak anlaşılmasa da söz konusu kaplumbağanın ‘oldukça büyük’ olduğunu ve kapankaplumbağaların seçici yiyiciler olmadığını belirtti. “Bu büyüklükteki kaplumbağalar ağızlarına alabildikleri her şeyi tüketirler” diyen Anchor, olur da kaplumbağalarla karşılaşırsanız onları rahatsız etmemenizi de sözlerine ekledi.

Kullandığınız sabun sizi sivrisinekler için daha çekici kılıyor olabilirKullandığınız sabun sizi sivrisinekler için daha çekici kılıyor olabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.