Kedisinin cenazesini polisle aldı: ‘Tıbbi atık’ dediler

Bakırköy'de bir veteriner kliniğinde kedisini ameliyat ettiren Gurbet Altıparmak eve geldiğinde kedinin durumunun kötüleştiğini gördü. Aynı kliniğe başvuran kadına bir süre sonra kedinin öldüğünü söylediler. Ancak Zeus'un cansız bedenini iddiaya göre 'tıbbi atık' diye vermek istemediler.

Çevre 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Bakırköy’de yaşayan Gurbet Altıparmak’ın 7 aylık british shorthair cinsi kedisi vardı. Üç ay önce balkondan düşen Zeus isimli erkek kedinin bacağına platin takılmıştı, tedavinin devamı için Gurbet Altıparmak da Zeus’u Florya’daki bir veteriner kliniğine götürdü. Altıparmak’a 7 Kasım’da gittiği klinikte kediye takılan platinin çıkarılacağı, kedinin bir dişine de işlem yapılacağı söylendi.

Söylenenleri kabul eden Gurbet Altıparmak işlemden sonra Zeus’u alıp evine götürdü ama kedinin durumu kötüye gidiyordu. Bunun üzerine genç kadın birkaç saat sonra Zeus’u yeniden aynı kliniğe götürdü. Ancak kedi tedavi görürken klinikte öldü. Gurbet Altıparmak da Zeus’u teslim almak istedi, ama iddiaya göre veteriner hekim E.D “kediniz tıbbi atığa gidecek” diyerek kedinin cansız bedenini teslim etmedi. Gurbet Altıparmak da gece geç saatte çağrıldığını belirttiği klinikten kedisini alamadan ayrıldı.

Kedinin tedavi gördüğü anların fotoğrafını da attılar.

Şikayetçi olacak

Kedisini alamayan kadın bu kez sabah saatlerinde polisle birlikte kliniğe gitti ve kedisini teslim alarak olayda ihmal olduğu kuşkusuyla İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa’ya otopsi (nekropsi) yapılması için başvurdu. Gurbet Altıparmak kedisini teslim etmeyen veterinerin ölen kedisi yerine yeni bir kedi vermeyi, tıbbi atığa gidecek dediği kedi için mezar yaptırmayı teklif ettiğini de anlattı. Altıparmak yaklaşık 15 gün sürecek otopsi sonucunu takiben klinikten ve veteriner hekimden şikayetçi olacağını, olayda ihmal olduğunu düşündüğünü aktardı.

Eve götürdüğü Zeus’un durumu ameliyat sonrası kötüleşti.

Şiddet olayıyla gündeme gelmiş

Öte yandan aynı veteriner kliniğinin çalışanlarından birinin geçen yıl bir köpeğe uyguladığı şiddet görüntüleriyle gündeme geldiği öğrenildi. İddiaların yöneltildiği veteriner E.D, konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirterek iddiaları kabul etmedi. Kedinin veterinerdeki son görüntüleri cep telefonu kamerasına yansıdı.

Platinin çıkarılması için Zeus’un bir saat süren bir ameliyata girdiğini, alıp götürdüğünde kedisinin kan kusmaya başladığını anlatan Gurbet Altıparmak veteriner kliniğinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Kısırlaştırma da istiyordum, ne zaman olabileceğini sorduğumda onu da yapabiliriz dendi. Bir yaşında olması gerekmez mi dediğimde, sıkıntı olmaz cevabı verildi. Toplam bir saat sürdü ameliyat, çıkınca taburcu ettiler, kendine tam gelememişti, afallıyordu. Antibiyotik iğne de verdiler. Eve gittiğimizde kan kusmaya başladı, ciddi şekilde yüzü şişti. Hemen veterineri aradım, pansuman için geri götürdüm. Pansuman için tekrar bayıltacaklardı, kabul etmedim kaldıramaz dedim, ciddi solunum sıkıntısı vardı. Yoğun bakıma aldılar, hava verdiler. Orası 00.00’da kapanıyordu, ben 21.00’de götürmüştüm, gelin 00.00’da alın dediler, bana videolarını vesaire de atıyorlardı, ama anlamıştım, can çekişiyordu hayvan. Beni 23.00 gibi arayıp sakinleştirmeye çalıştılar, amatörceydi, fişi çekilir ya hani, arkadan sesler geliyordu anlamıştım. Gittiğimde pişkin pişkin ‘Ben sana üç gün içinde yeni kedi vereceğim, hatta ismini Thor koyarsın’ dedi.”

Gurbet Altıparmak kedisinin cenazesini polis eşliğinde aldı.

‘Sapasağlam götürdüm ölüsünü aldım’

İlk ameliyatta 27 bin TL, ikinci işlemler için 11 bin TL ödeme yaptığını söyleyen Gurbet Altıparmak Zeus’un cenazesini alamadığı anları ise şu sözlerle anlattı:

“Ben kedimin cenazesini almak istedim veremeyiz dediler, ‘Tıbbi atık olarak gireceğim’ dedi, kabul etmiyorum, buna hakkınız yok, mezarı olsun istiyorum dedim. Söz veriyorum mezarı da olacak dedi. Bana bu işi 15 yıldır yaptığını söyledi, içim acıyor, kimsenin oraya gitmesini istemiyorum. Bakın bir de onlara söyledim, ihmal varsa söyleyin, en azından içim soğusun, doğruyu söyleyin, şikayetçi dahi olmayacağım dedim. Beni salak yerine koymayın diyerek büyüklük yaptım. Sapasağlam götürdüm ölüsünü aldım. İlk ameliyat olduğunda 27 bin TL ödemiştim, dünkü işlemlerine de 11 bin TL ödedim. Ben üç gün içinde kedi getireceğim, sen daha iyilerine layıksın dedi, ben yeni kedi istemiyordum, kendi kedimi istiyordum. Tıbbi atık olmasını kabul etmedim. Sabah polis eşliğinde gidince mecbur vermek zorunda kaldılar. Aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’ya getirdim, burada otopsi yapılacak. Bir kılıf uyduracaklardı, vermeyeceklerdi kedimi.”

Yavru kedileri kesen caniye ev hapsi: Kasaplık yaptığım için profesyonelce hallettimYavru kedileri kesen caniye ev hapsi: Kasaplık yaptığım için profesyonelce hallettim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.