Prigojin Wagner’e yeni savaşçılar arıyor: ‘Afrika’yı özgürleştiriyoruz’
Afrika ülkesi Namibya senelerdir karşı karşıya kaldığı kuraklığın çözümünü 700 yabani hayvanı öldürmekte buldu. Bu plan susuzluğu ve açlığı önlemeyi hedefliyor.
Bir Afrika ülkesi olan Namibya 100 yılın en can alıcı kıtlığıyla baş etmek için 700’den fazla vahşi hayvanı öldürmeyi planlıyor. Ülkenin Turizm Bakanlığı 83 fil, 30 su aygırı, 60 bufalo, 50 impala, 300 zebra ve 100 mavi antilobun öldürüleceğini açıkladı. Bakanlık bu hayvanların milli parklar ve kamusal alanlardan toplanarak profesyonel avcılar tarafından öldürüleceğini duyurdu.
Namibya Güney Afrika’da kuraklık çeken ülkelerden biri. Kuraklık El Nino isimli, yağış oranını neredeyse sıfıra indiren bir iklim olayından kaynaklanıyor. Bu olay insanın iklime verdiği en büyük zararlardan biri çünkü gezegenin güneyini kıtlıkla baş etmek zorunda bırakıyor.
Bakanlık programın amacının güneybatı Afrika ülkesinde kuraklığın etkilerini hafifletmeye yardımcı olmak olduğunu söyledi. Namibya mayıs ayında yaklaşık bir buçuk milyon insanı etkileyen gıda ve kuraklık krizi sebebiyle olağanüstü hal ilan etmişti.
Turizm Bakanlığı bu projeyle ili şeyi amaçladıklarını söyledi. İlki kritik bölgelerde yaban hayatını azaltarak su kaynaklarının kullanımını azaltmak. Program ayrıca vahşi canlıların kıtlık sebebiyle insanların yaşadığı alanlara gelerek tehlike oluşturmasını önlemek. Yani hayvanlarla insanlar arasındaki etkileşimi en aza indirgemek.
Güney Afrika 200 binden fazla filin yuvası. Kuraklıktan fazlaca etkilenen yüzlerce filin son bir senede öldüğü düşünülüyor.
Öldürülen hayvanların etleri de açlıkla baş eden bölgelere dağıtılacak. Şimdiye dek öldürülen hayvanların 56 ton etinin kırsal bölgelere dağıtıldığı bildirildi. Bakanlık bu durumu “ülkeye yardım” olarak niteliyor.