‘Yemek için vuruyoruz’ deyip leylek öldürdüler

Sazlıdere Barajı'nda leylekleri vuran kişiler gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin yabancı uyruklu olduğu sınırdışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi'ne nakledildikleri öğrenildi.

Çevre 19 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Arnavutköy’de ellerindeki silahlarla Sazlıdere Barajı’na gelen iki kişi, ‘av’ adı altında göç etmekte olan leylekleri vurdu. Pazar günü saat 08.00 sıralarında 34 MP 1968 plakalı otomobille Sazlıdere Barajı’na gelen 2 kişinin yaptığı bu işi yapanlar, vatandaşların ihbarı üzerine polis tarafından yakalandı ve bu kişilerin yabancı uyruklu olduğu anlaşıldı. Şüphelilerin polisteki işlemlerinin ardından sınırdışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilecekleri öğrenildi.

Yemek için vurmuşlar

Olay günü piknik için orada bulunan Yücel Kaya, “Sabah saat sekiz sıralarında baktık ki, silahlı iki kişi gördük. Pusuya yatmış bir yere doğrultuyorlardı silahı. Baktığımızda orada leylek olduğunu gördük. Biz ses yaparak hayvanı kaçırmaya çalıştık ama hayvan kaçamadı. O iki kişi devamlı hayvana sıkıyorlardı, uzun namlulu silahları vardı. Yanlarına gittik, ‘Ne yapıyorsunuz’ dedik, ‘Av yapıyoruz’ dediler. ‘Bu leylek, avlanır mı bu, siz ne yapacaksınız bunu’ dedik, ‘Yemek için vuruyoruz’ dediler. Sonra aldılar hayvanı gittiler. Adamlara bir zarar veremeyiz, sonra haksız duruma düşeriz diye, uyardık. Ondan sonra hayvanı alıp gittiler” şeklinde konuştu.

Emniyet’ten açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden de konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, polis ekiplerinin görevlilerince, Arnavutköy ilçesi Kayaşehir Mahallesi Şamlar Köyü’nde iki şüphelinin göl kenarında pompalı tüfekle hayvanlara ateş açtığının belirlendiği, şüphelilerin olay yerine geldikleri aracın plakasının tespit edildiği belirtildi. Araçla kaçan şüphelilerin polis ekiplerince yakalandığı, araç içerisinde aramada, üzerinde dürbün takılı 2 adet havalı tüfek, 1 adet havalı tabanca ve tüfeklere ait saçma fişekleri ele geçirildiği açıklandı. Polis ekipleri I.S. ve Y.G. isimli yabancı uyruklu şüphelileri gözaltına aldı. Polis ekipleri şüpheliler hakkında genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek ve hayvana eziyet suçlarından adli soruşturma başlattı. İki şüpheliye avda ve sporda kullanılan tüfeklere dair kanun kapsamında idari para cezası da uygulandı. Şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından geri gönderme merkezine teslim edileceği öğrenildi.

Ağaçlar kesilince leylekler üç katlı binanın çatısına yuva yaptıAğaçlar kesilince leylekler üç katlı binanın çatısına yuva yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.