Tüm yurtta sağanak yağış: Güneşli günler haftaya kaldı

Bugün ülkenin tamamına yakınında sağanak bekleniyor. İstanbul'da öğle saatlerinden sonra yağışın etkisini göstereceği tahmin edilirken MGM önümüzdeki dört gün için de hava durumu raporunu yayımladı.

Çevre 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava tahmini raporuna göre bugün ülkenin neredeyse her yerine yağmur düşecek. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu dışında tüm yurdun yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul’un parçalı ve çok bulutlu olması, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış yaşanması bekleniyor. Ankara’da parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, İzmir’de ise parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde ve gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava etkili olacak.

15 Mart Cuma günü için MGM’nin hava durumu raporu.

Cuma günü de yine ülkenin tamamına yakını sağanak etkisi altında olacak. Sadece Muğla, Şanlıurfa, Iğdır ve Mardin’de havanın parçalı bulutlu olması tahmin edilirken Bitlis, Ağrı, Erzurum, Kars ve Ardahan’da kar bekleniyor.

16 Mart Cumartesi günü için MGM’nin hava durumu raporu.

Cumartesi günü yine ülkenin büyük bölümünde yağış bekleniyor ancak Marmara, Ege ve Akdeniz’in batı kesimlerinde güneşli ya da parçalı bulutlu hava etkili olacak. Ancak bu defa Bayburt’ta da kar yağışı bekleniyor.

17 Mart Pazar günü için MGM’nin hava durumu raporu.

Pazar günüyse hava yeniden ısınmaya başlayacak. Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’da güneşli hava etkili olacak. Güney Doğu Anadolu’nun güney kesimlerindeyse havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Karadeniz’in ve Doğu Anadolu’daysa kar ve sağanak yağışı tahmin ediliyor.

18 Mart Pazartesi günü için MGM’nin hava durumu raporu.

18 Mart Pazartesi yine hava sıcaklığı yükselişe geçerken bu kez İç Anadolu’da parçalı bulutlu hava etkili olacak. Marmara ve Ege bölgelerindeyse güneşli hava etkisini gösterecek. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz’in ve Akdeniz’in doğusundaysa yağışlı hava etkisini gösterecek.

Darülaceze bile hava durumunu daha doğru tahmin ederdiDarülaceze bile hava durumunu daha doğru tahmin ederdi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.