Meteoroloji’den 10 il için sarı kodlu uyarı: Kar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 10 ilde kuvvetli kar ve karla karışık yağmur bekliyor. Ülkenin geri kalanında aralıklı yağış var. Güney Batıda hava ısınıyor.

Çevre 20 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Sarı kodla uyarılan iller var: Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman ve Şırnak. Bu illerin bazılarında yağışlar karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak.

Yağışların bu illerde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi, çığ riski, buzlanma ve don ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Ülke genelindeyse İç Anadolu doğusu hariç aralıklı yağış görülebilir.

Hava sıcaklıklarının İç Anadolu ile Orta Karadeniz’de dört ila altı derece azalacağı, Marmara’nın güneyinde iki ila dört derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçları için çığ uyarısı devam ediyor.

Okyanuslar geçen yıl her gün yeni bir sıcaklık rekoru kırmışOkyanuslar geçen yıl her gün yeni bir sıcaklık rekoru kırmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.