Kar geliyor: Soğuklar hafta sonunda birden bastıracak

Meteoroloji kaynakları ülke genelini hafta sonu ve başı için kar yağışına karşı uyardı. MGM haritasında İstanbul için kar yağışı görünmese de Tekirdağ ve Edirne'deki yağışın metropolün batı kesimlerini etkilemesi bekleniyor.

Çevre 15 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İklim krizi nedeniyle İstanbul’un bir süredir gündemi kuraklık ve barajların doluluk oranıydı. Şimdilerde ise İstanbulluların gözü kar yağışında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM kar yağışına karşı vatandaşları bir süredir uyarıyordu. Karın yağacağı tarih belli oldu. Buna göre İstanbul’da sıcaklık dün gibi bugün de yüksek olacak. Ancak hafta sonu sert bir düşüşle 10 derece birden azalıp 7 dereceye kadar inecek. Kar yağışının ise pazar günü başlayacağı tahmin ediliyor.

Uzmanlar cumartesi günü kar yağışının Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da başlamasını, pazar günü de iç bölgelerde etkisini artırmasını bekliyor. Uzmanlar İstanbul’un Batı kesiminde yer yer kar bekliyor. İstanbul’un diğer kesimlerinde ise sağanak etkili olacak.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de hafta sonu ve başında ülkenin kar yağışına hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün beş günlük hava durumu tahmini.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün beş günlük hava durumu tahminine göre İstanbul’da sağanak bekleniyor.

Ülke çapında hava durumu alarmı, 44 ilde 'tehlike' bekleniyorÜlke çapında hava durumu alarmı, 44 ilde ‘tehlike’ bekleniyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.