Meteorolojiden peş peşe uyarılar: Doğuya kar, batıya yağmur geliyor

Erzurum, Kars ve Ardahan için yer yer yoğun kar yağışı, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak bölgeleri işin şiddetli sağanak uyarısı yapıldı. Kıyı Ege'de ise şiddetli yağış gök gürültüsü ve şimşek tehlikesi var.

Çevre 6 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Doğuda kar, Güney Doğu'da yağmur, Kıyı Ege'de yağış ve şimşek bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık tahminlerini yayınladı. Ayrı ayrı paylaştığı uyarılarla doğu illerinde kar yağışı, kıyı Ege’de yağmur ve fırtına görüleceğini söyledi.

Haftalık tahminde, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların Cuma gününden itibaren batı bölgelerinde azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği ifade edildi.

Meteoroloji ardından bölge bölge tahminlerini paylaştı. İl il valilikleri etiketleyerek yaptığı paylaşımlarla Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batan, Siirt, Bingöl, Muş ve Van’da kuvvetli yağmur ve sağanak beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Erzurum, Kars ve Ardahan için ise yer yer yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Hava tahminlerinde Kıyı Ege için de gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale ve Balıkesir valiliklerini etiketleyerek ani sel, su baskını ve yıldırım çarpması konularında dikkatli olunması uyarısı yaptı.

Meteoroloji sağanak için uyardı: Sadece 11 ilde güneş varMeteoroloji sağanak için uyardı: Sadece 11 ilde güneş var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.